fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καζαντζάκη, Arlidge, Kutscher, Lockhart και McCullers

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Καζαντζάκη, Arlidge, Kutscher, Lockhart και McCullers

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο
Στέλλα Τριανταφύλλου
Ηλίας Μυλωνάς

Για το βιβλίο του M. J. Arlidge Το παιχνίδι της γάτας
Μαρίνα Αδάμου-Τζανή
Γιώργος Παυλίνος

Για το βιβλίο του Volker Kutscher Επιχείρηση Άλμπεριχ
Αγάπη Τζουλιαδάκη
Ιωάννης Φουρλής

Για το βιβλίο της E. Lockhart Όλοι ήμασταν ψεύτες
Κωνσταντίνα Κουνενή
Ιωάννης Ψαράκης

Για το βιβλίο της Carson McCullers Ρολόι χωρίς δείκτες
Έλενα Ιωάννου
Αθανάσιος Χαμαλίδης

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 30/04/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρει στους αναγνώστες και στις αναγνώστριές του 10 βιβλία των Νίκου Καζαντζάκη, M. J. Arlidge, Volker Kutscher, E. Lockhart και Carson McCullers.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο
2 αντίτυπα από το βιβλίο του M. J. Arlidge Το παιχνίδι της γάτας
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Volker Kutscher Επιχείρηση Άλμπεριχ
2 αντίτυπα από το βιβλίο της E. Lockhart Όλοι ήμασταν ψεύτες
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Carson McCullers Ρολόι χωρίς δείκτες

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό συμπληρώστε τη φόρμα:

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί/ές θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Αναφορά στον Γκρέκο  του Νίκου Καζαντζάκη

Η Αναφορά στον Γκρέκο  αποτελεί το βιβλίο-κλειδί για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για μια ιδιότυπη αυτοβιογραφία, που περιέχει παραλλαγμένα ή και αυτούσια τμήματα από επιστολές, ημερολόγια, σημειωματάρια, καθώς και αποσπάσματα από άλλα έργα του, με μυθιστορηματικό χαρακτήρα, τα οποία συνθέτουν μια σπουδή πάνω στα έσχατα προβλήματα, μια ιστορία ενός εσωτερικού οδοιπορικού, την προσωποποίηση της πνευματικής του περιπλάνησης.

Επιπλέον, το έργο αυτό, το οποίο ο Καζαντζάκης σχεδίαζε στην ακμή του, πραγματώνεται τελικά στην καμπή του βίου του και αποκτά τον χαρακτήρα μιας μελέτης θανάτου, ως «απολογισμού» μιας ζωής γεμάτης ένταση και στοχασμό, καθώς εκείνο που ενδιαφέρει τον συγγραφέα εδώ αλλά και εκείνο που θεωρεί ηθική υποχρέωση κάθε ανθρώπου και δικό του ύψιστο χρέος είναι να δώσει λόγο «για την κόκκινη γραμμή που σημαδεύει την πορεία του ανάμεσα στους ανθρώπους, στα πάθη και στις ιδέες». Έτσι, τα προσωπικά βιώματα και οι αναμνήσεις του Καζαντζάκη αναπόφευκτα γίνονται μέρος της συλλογικής συνείδησης, κοινός τόπος συνάντησης των ανθρώπων που τους συνέχει η ίδια μοίρα.

Ο Καζαντζάκης, στο βασίλεμα της ζωής του, ως άλλος Οδυσσέας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη του και κάνει την αναφορά στον στρατηγό του: την Αναφορά στον Γκρέκο.

«Θα βρεις λοιπόν, αναγνώστη, στις σελίδες ετούτες την κόκκινη γραμμή, καμωμένη από στάλες αίμα μου, που σημαδεύει την πορεία μου ανάμεσα στους ανθρώπους, στα πάθη και στις ιδέες. Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του, πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζουνται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά –θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους– να σταυρωθούν, ν’ αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης, άλλον δεν έχει».

 

Το παιχνίδι της γάτας  του M. J. Arlidge

Όταν νομίζεις ότι είσαι ασφαλής… Όταν νομίζεις ότι είσαι ολομόναχος… Τότε θα επιτεθεί.

Ένας ύπουλος δολοφόνος καραδοκεί στην πόλη. Βάζει στο στόχαστρο όσους είναι μόνοι στο σπίτι το βράδυ, παίζοντας με τα θύματα το θανάσιμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Πανικός κυριεύει τους κατοίκους και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Μόνο που παράλληλα είναι και η ίδια στόχος, καθώς ένας αδίστακτος ψυχοπαθής αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση παραμονεύει σε κάθε της βήμα.

Όταν εντοπίζει τα ίχνη του φονιά, η Γκρέις αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο κοινός παρονομαστής των άγριων αυτών δολοφονιών είναι αληθινά συνταρακτικός, μια οδυνηρή, πικρή αποκάλυψη.
Όμως αυτό που θα ανακαλύψει εντέλει είναι πολύ πιο διεστραμμένο απ’ όσο θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

Κλειδώστε πόρτες και παράθυρα! Το ανατρεπτικό, καθηλωτικό αυτό θρίλερ θα ξυπνήσει τους πιο ανατριχιαστικούς φόβους σας!

 

Επιχείρηση Άλμπεριχ  του Volker Kutscher

Απόκριες 1933. Ο Γκέρεον Ρατ ξεφαντώνει στο καρναβάλι της Κολονίας. Το άλλο πρωί ξυπνάει μ’ ένα κεφάλι καζάνι, τη λάθος γυναίκα στο πλάι του και μ’ ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο: Το Ράιχσταγκ καίγεται! Άμεση ανάκληση αδειών!

Ο Ρατ «κληρονομεί» την επόμενη υπόθεσή του από τον προϊστάμενό του, τον Βίλχελμ Μπεμ, ο οποίος πέφτει σε δυσμένεια και ωθείται στο περιθώριο από τον ναζιστή αρχηγό της αστυνομίας. Η υπόθεση αφορά έναν άστεγο που βρέθηκε δολοφονημένος στη Νόλεντορφ Πλατς. Η ιστορία αυτού του ανθρώπου οδηγεί πίσω στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στον Μάρτιο του 1917, όταν οι Γερμανοί στρατιώτες άφηναν πίσω τους καμένη γη στη βόρεια Γαλλία κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Άλμπεριχ.

Ο Ρατ ερευνά την υπόθεση, μα όλο και κάτι παρεμβάλλεται στις έρευνές του. Όσο για τις προετοιμασίες του γάμου του με την Τσάρλι Ρίτερ, είναι το μικρότερο από τα προβλήματά του…

Η πέμπτη υπόθεση του Γκέρεον Ρατ

 

Όλοι ήμασταν ψεύτες  της E. Lockhart

Ένα ανεμοδαρμένο νησί στα παράλια της Μασαχουσέτης. Ένας αδηφάγος, απειλητικός ωκεανός. Μια φλογερή, εθισμένη κληρονόμος. Ένας ακαταμάχητος, απρόβλεπτος νεαρός άντρας. Ένα καλοκαίρι ασυγχώρητης προδοσίας.

Είκοσι επτά χρόνια πριν από τα γεγονότα του μυθιστορήματος Ήμασταν ψεύτες, ακόμα ένα καλοκαίρι, μια άλλη γενιά, και οι ενοχές που θα τους κατατρύχουν για δεκαετίες. Μια ιστορία σκανδαλώδης, τραγική και θαμμένη κάτω από την κόκκινη άμμο. Καλώς ήρθατε και πάλι στην οικογένεια Σινκλέρ. Όλοι ήταν ψεύτες.

«Αυτή είναι η ιστορία μου. Δηλαδή, εγώ είμαι η Σταχτοπούτα. Είμαι η καλή αδελφή, η παράταιρη, αυτή που πενθεί. Όπως εγώ, η Σταχτοπούτα μεταβαίνει από την παραμόρφωση στην ομορφιά και την κοινωνική καταξίωση. Η καινούρια της εμφάνιση είναι η δική μου καινούρια εμφάνιση. Αλλά είμαι επίσης η θετή αδελφή. Είμαι ματαιόδοξη και απορροφημένη στη δική μου εσωτερική ζωή, μεθυσμένη από το αψύ ποτό της λαχτάρας για γονική επιδοκιμασία, απελπισμένη για αγάπη και επιβεβαίωση, αυτοακρωτηριασμένη, βλέπω τις αδελφές μου σαν ανταγωνίστριες. Αιματοβαμμένη».

 

Ρολόι χωρίς δείκτες  της Carson McCullers

Είναι άνοιξη, όταν ο Τζ. Τ. Μαλόουν, φαρμακοποιός σε μια μικρή πόλη του Νότου, μαθαίνει ότι σύντομα θα πεθάνει. Ενώ προσπαθεί να αποδεχτεί την ασθένειά του, ο φίλος του, ο δικαστής Κλέιν, προσπαθεί να αποτρέψει την κατάργηση του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία – κατά τη γνώμη του, ένα σκάνδαλο που απειλεί τις αξίες του Νότου!

Ο εγγονός του δικαστή, ο Τζέστερ, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του. Παλεύει να βρει τη δική του θέση στον κόσμο και αποζητά την αγάπη του Σέρμαν, του μαύρου βοηθού του παππού του. Αλλά ο Σέρμαν νιώθει να τον πνίγει η οργή για τις διακρίσεις που υφίσταται η φυλή του…

Τέσσερις ήρωες, τέσσερις ζωές που συγκλίνουν σ’ ένα σημείο χωρίς επιστροφή, μια δραματική σύγκρουση που θα αλλάξει τα πάντα…

Οι φυλετικές διακρίσεις, το χάσμα των γενεών, η ασίγαστη ανάγκη μας για αγάπη και αποδοχή, και η στιγμή της ηθικής επιλογής, που έρχεται πάντα για όλους, σε ένα μυθιστόρημα με τη διεισδυτικότητα, τη λεπτή ειρωνεία και τη βαθιά συμπόνια της Carson McCullers.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.