fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Al-Khamis, Day, Ellroy, Morris και Sinek

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Al-Khamis, Day, Ellroy, Morris και Sinek

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίζουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο της Omaima Al-Khamis Η περιπλανώμενη βιβλιοθήκη της ερήμου
Ουρανία Τζανή
Γιάννης Αποσπόρης

Για το βιβλίο της Elizabeth Day Η κίσσα
Άννα Νάκη
Λευτέρης Τσαρκάτογλου

Για το βιβλίο του James Ellroy Πανικός
Φωτεινή Αποστόλου
Κωνσταντίνος Γκοτσίνας

Για το βιβλίο της Heather Morris Τρεις αδερφές
Αγγελική Σταύρου
Βασιλική Λάγαρη

Για το βιβλίο του Simon Sinek Παιχνίδι χωρίς τέλος
Ηλίας Μυλωνάς
Αντώνης Ανδρέου

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 28/02/2023.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Omaima Al-Khamis, Elizabeth Day, James Ellroy, Heather Morris και Simon Sinek.

2 αντίτυπα από το βιβλίο της Omaima Al-Khamis Η περιπλανώμενη βιβλιοθήκη της ερήμου
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Elizabeth Day Η κίσσα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του James Ellroy Πανικός
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Heather Morris Τρεις αδερφές
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Simon Sinek Παιχνίδι χωρίς τέλος

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό συμπληρώστε τη φόρμα:

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς, κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Η περιπλανώμενη βιβλιοθήκη της ερήμου  της Omaima Al-Khamis

Η μαγευτική ιστορία ενός βιβλιοπώλη της εποχής των Σταυροφοριών που ξεκινάει ένα ταξίδι στις σημαντικότερες μεσαιωνικές πόλεις του ισλαμικού κόσμου.

Στην παράδοση των σπουδαίων Αράβων εξερευνητών και περιηγητών συγγραφέων του Μεσαίωνα, ο Μαζίντ αλ Χάναφι, γραφέας και λάτρης των βιβλίων, ονειρεύεται μεγαλοπρεπείς βιβλιοθήκες από το απομονωμένο χωριό του στην Αραβική Έρημο. Το πάθος του για τον κόσμο των γραμμάτων τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα λαθρεμπόρων βιβλίων και ξεκινά ένα ταξίδι στις ονομαστές πρωτεύουσες της εποχής – τη Βαγδάτη, την Ιερουσαλήμ, το Κάιρο, τη Γρανάδα και την Κόρδοβα. Εκεί ανακαλύπτει έναν επικίνδυνο, νέο κόσμο γεμάτο ιδέες και βιώνει την πολυπολιτισμικότητα του χρυσού αιώνα του Ισλάμ, τις σέκτες, τις φιλοσοφικές σχολές, τις συρράξεις και τον τρόπο ζωής.

Η μαγική αφήγηση της Ομάιμα Αλ Καμίς και οι ζωντανές περιγραφές της για τον χρόνο και τον τόπο χαράσσουν μια διαδρομή μέσα από αρχαίες πόλεις και πολιτισμούς και μας βυθίζουν σε μια μακρινή εποχή, αποκαλύπτοντας τις πνευματικές συζητήσεις και τους αγώνες που συνεχίζουν να μαίνονται έως σήμερα.

Μετάλλιο Ναγκίμπ Μαχφούζ για τη Λογοτεχνία / Υποψηφιότητα για το Διεθνές Βραβείο Αραβικής Λογοτεχνίας

 

Η κίσσα  της Elizabeth Day

Η Μαρίσα ζει τον απόλυτο έρωτα με τον Τζέικ. Κάθε μέρα που περνάει, η σχέση τους δυναμώνει και πολύ γρήγορα αποφασίζει να μείνει μαζί του σε ένα πολύ μεγάλο σπίτι αφήνοντας πίσω την παλιά της ζωή και κόβοντας το νήμα επικοινωνίας με τον πατέρα της. Όταν μένει έγκυος, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια έξοδα και αποφασίζουν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο του σπιτιού σε μια κοπέλα, την Κέιτ.

Όμως κάτι δεν πάει καλά με την Κέιτ. Είναι ο τρόπος που κοιτάζει τον σύντροφο της Μαρίσα; Ότι κάθεται πολύ κοντά του στον καναπέ; Ότι ρωτάει διαρκώς για το μωρό που θα αποκτήσουν; Ή είναι όλα στο μυαλό της; Μερικές φορές, η Μαρίσα έχει την παράξενη εντύπωση ότι η Κέιτ έχει ξαναβρεθεί σ’ αυτό το σπίτι. Βολεύεται χωρίς ίχνος αμηχανίας. Βάζει την οδοντόβουρτσά της στο ράφι του μεγάλου μπάνιου δίπλα στις δικές τους…

Η Μαρίσα, όσο περνάει ο καιρός, βεβαιώνεται ότι η γυναίκα που κοιμάται στο σπίτι τους δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Τι είναι όμως αυτό; Και ως πού θα φτάσει η Μαρίσα για να βρει την απάντηση;

 

Πανικός  του James Ellroy

Ντίβες, αλκοολικοί και διεφθαρμένοι αστυνομικοί συγκρούονται σφοδρά στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, σε μια σκληρή και συναρπαστική ιστορία.

«Με κατατρώει η ειλικρίνεια, με τσακίζουν οι αναμνήσεις. Είμαι αναζωογονημένος, αναγεννημένος. Η μεγαλοπρεπής παλαβή μου λεωφόρος της μνήμης ξεκινά ΤΩΡΑ».

Ο Φρέντι Ότας ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε το Λος Άντζελες τη δεκαετία του ʼ50. Ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε να γνωρίζεις: ένας βρόμικος μπάτσος, ένας ποταπός ιδιωτικός ντετέκτιβ, εκβιαστής, νταβατζής και, κυρίως, ο αρχιτραμπούκος του περιοδικού Confidential.

Το Confidential πλασάριζε βρόμα, πληροφορίες, αχρεία αρθρογραφία, δυσφήμιση, συκοφαντία. Κατασπάραζε μισάνθρωπους σταρ του σινεμά, κοσμικούς βρομισμένους απ’ το σεξ, βλάκες πολιτικούς. Τον γυναικά Τζακ Κένεντι, τον Τζέιμς Ντιν, τον Μοντγκόμερι Κλιφτ, τον Μπαρτ Λάνκαστερ, τη Λιζ Τέιλορ, τον Ροκ Χάντσον – ο Φρενιασμένος Φρέντι τους ξεμπρόστιαζε όλους. Ήταν ο Τύραννος του Κουτσομπολιού, που κρατούσε όμηρό του το Χόλιγουντ, και τώρα είναι εδώ για να ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.

Με την άγρια διασκεδαστική φωνή του Φρέντι, ο Πανικός κάνει σκόνη το Χόλιγουντ της  δεκαετίας του 1950. Είναι μια αποκάλυψη που κατακαίει τα πάντα – μια αποκάλυψη διαφθοράς, διάχυτης παράνοιας κι αμετρίαστης αμαρτίας και εξιλέωσης.

Ένας Ellroy στην άγρια πεμπτουσία του. Ο Φρέντι Ότας γράφει την εξομολόγησή του – κι εσείς είστε εδώ για να τη διαβάσετε, έρμαιό της.

Από τον σύγχρονο μετρ του νουάρ, ένα μυθιστόρημα για έναν μοχθηρό μονάρχη του χολιγουντιανού υπόκοσμου τη δεκαετία του 1950 – μια ιστορία διάχυτης παράνοιας γεμάτη κομμουνιστικές συνωμοσίες, χαφιέδες του FBI, πορνοταινίες με διασημότητες, και παράξενα ταίρια.

 

Τρεις αδερφές  της Heather Morris

«Θέλω να µου υποσχεθείτε, αλλά και να υποσχεθείτε η µια στην άλλη, πως πάντα θα αλληλοϋποστηρίζεστε· πως ό,τι κι αν συµβεί, θα είστε ενωµένες. Ότι δεν θα επιτρέψετε σε τίποτα να σας χωρίσει. Καταλαβαίνετε τι σας λέω;»

Στην παιδική τους ηλικία η Σίµπι, η Μάγκντα και η Λίβια δίνουν µια υπόσχεση στον πατέρα τους – ότι θα είναι πάντα µαζί, ό,τι κι αν συµβεί. Χρόνια αργότερα οι ναζί εκτοπίζουν τη δεκαπεντάχρονη Λίβια στο Άουσβιτς. Η Σίµπι, που είναι δεκαεννέα ετών, θυµάται την υπόσχεσή τους και ακολουθεί τη Λίβια, αποφασισµένη να την προστατεύσει – ή να πεθάνει µαζί της.

Η Μάγκντα, δεκαεφτά χρονών, παραµένει στη Σλοβακία και καταφέρνει να διαφύγει για ένα διάστηµα, όµως σύντοµα συλλαµβάνεται και αυτή και εκτοπίζεται στο στρατόπεδο θανάτου.  Μέσα στη φρίκη του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οι τρεις αδερφές επανασυνδέονται και δίνουν µια νέα υπόσχεση, αυτή τη φορά η µια στην άλλη: ότι θα επιβιώσουν.

Μία εξαιρετικά ειπωµένη ιστορία, µε πολλές ζωντανές περιγραφές, οι Τρεις αδερφές είναι η αληθινή ιστορία των αδερφών Μέλερ. Οι δύο αδερφές ζουν σήµερα στο Ισραήλ µε τις οικογένειές τους και επέλεξαν τη Χέδερ Μόρρις να αφηγηθεί την ιστορία τους σε αυτό το µυθιστόρηµα.

 

Παιχνίδι χωρίς τέλος  του Simon Sinek

Πώς επιτυγχάνουμε σε ένα παιχνίδι που δεν έχει τέλος;

«Τα πεπερασμένα παίγνια, όπως οι αγώνες ποδοσφαίρου ή οι παρτίδες σκακιού, παίζονται από γνωστούς παίκτες, έχουν σταθερούς κανόνες και ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Νικητές και ηττημένοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.

»Στα άπειρα παίγνια, όπως οι επιχειρήσεις, η πολιτική ή η ίδια η ζωή, οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, οι κανόνες αλλάζουν και δεν υπάρχει ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Σε ένα παιχνίδι χωρίς τέλος δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, “νικήτρια επιχείρηση” ή “νικήτρια ζωή”. Υπάρχει μόνο πρόοδος ή οπισθοχώρηση.

»Όσο περισσότερο άρχιζα να καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στα πεπερασμένα και τα άπειρα παίγνια, τόσο περισσότερα άπειρα παίγνια έβλεπα γύρω μας. Άρχισα να βλέπω ότι πολλές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί υπάρχουν απλώς και μόνο επειδή οι ηγέτες τους συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι χωρίς τέλος με το μυαλό προσανατολισμένο στο πεπερασμένο. Αυτοί οι οργανισμοί υστερούν σε καινοτομίες, σε προσπάθεια, σε ηθικό και εντέλει σε απόδοση. Αντιθέτως, οι ηγέτες που σκέφτονται και πράττουν με γνώμονα το άπειρο χτίζουν ισχυρότερους, πιο καινοτόμους, πιο εμπνευσμένους οργανισμούς.

»Στο Ξεκινήστε από το Γιατί, θέλησα να δείξω την αξία του να ξεκινάμε με έναν σκοπό σε όλα όσα κάνουμε. Στο Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι, υποστήριξα ότι οι ηγέτες χτίζουν εμπιστοσύνη δημιουργώντας Κύκλους Ασφάλειας. Σε αυτό το βιβλίο, προσπαθώ να προσφέρω ένα πλαίσιο που θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο μας στο παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουμε όλοι: το Παιχνίδι χωρίς τέλος». Simon Sinek

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.