fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των King, Jones, Ozpetek, Ruge και Spark

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των King, Jones, Ozpetek, Ruge και Spark

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Stephen King Μπίλι Σάμερς
Παναγιώτα Κυβελου
Αιμιλία Ρούσση

Για το βιβλίο του Gayl Jones Κορετζιντόρα
Μαρία Ρουπακιώτη
Κωνσταντίνα Πορίχη

Για το βιβλίο του Ferzan Ozpetek Για μια ανάσα
Κυριακή Γαλαιου
Μαρία Ζαβοδημητράκη

Για το βιβλίο του Eugen Ruge Ξενοδοχείο Metropol
Βασίλης Σερέφογλου
Δώρα Πουγγια

Για το βιβλίο της Muriel Spark Στη θέση του οδηγού
Ιωάννης Αποσπόρης
Βασιλική Μπουγα

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.

Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 15/7/2022.

---------------------------------------------------------------

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Stephen King, Gayl Jones, Ferzan Ozpetek, Eugen Ruge και Muriel Spark.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Stephen King Μπίλι Σάμερς
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Gayl Jones Κορετζιντόρα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ferzan Ozpetek Για μια ανάσα
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Eugen Ruge Ξενοδοχείο Metropol
2 αντίτυπα από το βιβλίο της Muriel Spark Στη θέση του οδηγού

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr εδώ.

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού εδώ

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό εδώ και για το instagram εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλώς συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Τα στοιχεία που συλλέγουμε στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, τα αποθηκεύουμε και τα επεξεργαζόμαστε μόνο για την ανάδειξη του νικητή, κάτι που αποδέχεστε ρητά συμπληρώνοντας τη φόρμα. Τα δεδομένα διατηρούνται στον server για έναν μήνα μετά τη λήξη του διαγωνισμού και κατόπιν διαγράφονται οριστικά.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τους νέους μας διαγωνισμούς κάντε εγγραφή στο εβδομαδιαίο newsletter του Diastixo.gr


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσης του site πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 31 Μαΐου στις 23:59. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την επόμενη μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Μπίλι Σάμερς  του Stephen King

Ο Μπίλι Σάμερς είναι πληρωμένος δολοφόνος. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Ιράκ, ο οποίος αναλαμβάνει αποστολές μόνο εάν ο στόχος είναι κάποιος αληθινά κακός.

Και τώρα ο Μπίλι θέλει ν’ αποσυρθεί. Του προσφέρουν, όμως, μια τελευταία δουλειά – και η προσφορά είναι αρκετά μεγάλη για να την αρνηθεί. Ο Μπίλι εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, το Ρεντ Μπλαφ, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου, απ’ όπου θα πυροβολήσει τον στόχο του. Υποτίθεται πως είναι επίδοξος συγγραφέας. Έτσι, αρχίζει να γράφει. Πρώτα για την παιδική του ηλικία, έπειτα για τις μέρες του στον στρατό. Για τη Φαλούτζα. Και σύντομα ανακαλύπτει μέσα του μια ολοένα μεγαλύτερη λαχτάρα για την ασυνήθιστη δύναμη που του χαρίζει η αφήγηση μιας ιστορίας.

Όμως πλησιάζει η μέρα της δολοφονίας κι ο Μπίλι είναι όλο και πιο βέβαιος ότι κάτι πάει στραβά σε αυτή τη δουλειά. Απλώς δεν ξέρει ακόμα πόσο στραβά, ούτε ξέρει για τη γυναίκα που θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να διορθώσει τα πράγματα.

Εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτική επιστολή στην Αμερική των μικρών πόλεων, αυτό το εντυπωσιακό μυθιστόρημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του King, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου. To Μπίλι Σάμερς είναι ένα βιβλίο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα και μια τελευταία προσπάθεια για εξιλέωση.

 

Κορετζιντόρα  της Gayl Jones

Κεντάκι, 1947. H Ούρσα, τραγουδάει τα µπλουζ ενώ την κατατρώει το µίσος της για τον Κορετζιντόρα, έναν ιδιοκτήτη σκλάβων του δέκατου ενάτου αιώνα, που καταδυνάστευε τη µητέρα και τη γιαγιά της. Έχοντας επωµιστεί το βάρος της «δηµιουργίας απογόνων», η Ούρσα Κορετζιντόρα αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την υποχρέωση καθώς µένει στείρα µετά από έναν άγριο καβγά µε τον σύζυγό της. Στοιχειωµένη από τα φαντάσµατα της σκλαβιάς και τραυµατισµένη από την έλλειψη αγάπης και τη θλίψη, η Ούρσα αργά αλλά σταθερά θέτει τους δικούς της όρους υπερασπίζοντας τη γυναικεία της υπόσταση.

Ένα βιβλίο καταπέλτης, σκληρό, αµείλικτο, ατόφιο, σοκαριστικά αληθινό. Μια συγκλονιστική ιστορία για τη γυναίκα, για την κακοποίηση κάθε µορφής, για τον ρατσισµό, για τη χειραγώγηση και για τον τρόπο µε τον οποίο το παρελθόν και όσα βίωσαν οι πρόγονοί µας µπορούν να επηρεάσουν και να στιγµατίσουν ανελέητα τις επόµενες γενεές.

 

Για μια ανάσα  του Ferzan Ozpetek

Ο Φερζάν Όζπετεκ δίνει ζωή σε μια καθηλωτική ιστορία, που μπλέκει παλιές και νέες αλήθειες μεταφέροντας τον αναγνώστη από το σήμερα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κι από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι Κυριακή πρωί, στα τέλη του Ιουνίου, και ο Σέρτζιο με την Τζοβάνα έχουν καλέσει σε γεύμα στο διαμέρισμά τους δύο ζευγάρια αγαπημένων φίλων. Κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες περιμένοντας τους καλεσμένους τους, όταν μια άγνωστη εμφανίζεται στην πόρτα τους. Το βλέμμα της φαίνεται χαμένο, σαν να γυρεύει κάποιον. Εξηγεί ότι ζούσε εκεί πριν από πολλά χρόνια και ότι ήρθε από την Κωνσταντινούπολη.

Το όνομά της είναι Έλσα Κόρτι και έχει στην τσάντα της ένα πακέτο από παλιά γράμματα που κανείς δεν έχει ανοίξει ποτέ και που κρύβουν ένα τρομερό μυστικό. Ποια είναι αυτή η παράξενη γυναίκα; Ποιο μυστήριο είναι κρυμμένο πέρα από το παράθυρο της κουζίνας που η Έλσα κοιτάζει επίμονα;

Ένα ανομολόγητο παρελθόν αναδύεται, ικανό να ραγίσει τη φαινομενικά ήσυχη και σχεδόν μονότονη ζωή του Σέρτζιο και της Τζοβάνα, σημαδεύοντάς τους για πάντα.

 

Ξενοδοχείο Metropol  του Eugen Ruge

Μόσχα, 1936. Η Γερμανίδα κομμουνίστρια Σαρλότε ξεκινά με τον άντρα της και τη νεαρή Βρετανή Τζιλ ένα ταξίδι στην καινούργια τους πατρίδα, τη Σοβιετική Ένωση. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στον Τομέα ΙΙ του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομιντέρν, μέχρι που ξαφνικά τίθενται σε διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Metropol αποκαλύπτει το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό της εποχής: τον φόβο απέναντι στο σταλινικό καθεστώς, τις δήθεν αντικειμενικές δίκες, τις ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα, τις σχέσεις των ανθρώπων που κλονίζονται από τις υποψίες.

Ο Όιγκεν Ρούγκε επιστρέφει στην ιστορία της οικογένειάς του με ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της σύγχρονης Ιστορίας. «Οι πιθανές λεπτομέρειες είναι επινοημένες», γράφει ο ίδιος, «αλλά οι απίθανες είναι αληθινές». Και η γυναίκα με το ψευδώνυμο Σαρλότε Ζερμέν, που στο τέλος εκείνου του καλοκαιριού, στο ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, βρίσκεται μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον, ήταν η γιαγιά του. Στο ξενοδοχείο Metropol, ο Ρούγκε ακολουθεί τρεις ανθρώπους στη στενή κορυφογραμμή μεταξύ πεποίθησης και γνώσης, εντιμότητας και υπακοής, υποψίας και προδοσίας.

O Eugen Ruge μάς συστήνει μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της σοβιετικής Ιστορίας, βασισμένη σε πραγματικά έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της Ρωσικής Μυστικής Υπηρεσίας, στην οποία ανήκε η γιαγιά του. Η στενή προσωπική σχέση του συγγραφέα με την ιστορία διαμορφώνει ένα δυνατό, ρεαλιστικό μυθιστόρημα, ενώ ο ίδιος φροντίζει στον επίλογο να καταγράψει ποια σημεία είναι πραγματικά και ποια προϊόν μυθοπλασίας.

 

Στη θέση του οδηγού  της Muriel Spark

Η Λιζ έχει εξαντληθεί έπειτα από συνεχή δουλειά δεκάξι χρόνων στο ίδιο γραφείο. Έτσι, αφήνει τα πάντα πίσω της, µεταµορφώνεται σε µια γελαστή, κακόγουστα ντυµένη ξελογιάστρα και φεύγει αεροπορικώς στο εξωτερικό για τις καλύτερες διακοπές της ζωής της. Αλλά η αναζήτηση περιπετειών, σεξ και καινούριων εµπειριών παίρνει µια σκοτεινή τροπή και µετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτοκαταστροφής. Σε µια ανώνυµη πόλη του νότου, η Λιζ θα συναντήσει τελικά τη µοίρα της.

Μια συγκλονιστική ιστορία που καταδύεται στην άβυσσο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Ένα καθηλωτικό, ψυχολογικό θρίλερ που κανείς δεν µπορεί να φανταστεί ποιος είναι ο δολοφόνος και κυρίως το κίνητρό του. Όταν η αποκάλυψη έρχεται, ο αναγνώστης υποκλίνεται στην πένα της Μιούριελ Σπαρκ.

Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο Μεσάνυχτα κι ένα λεπτό (Indentikit) με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ήταν υποψήφιο για το Lost Man Booker Prize 1970.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.