fbpx

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ ΝΙΤΣΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 3 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ ΝΙΤΣΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!
Τα ονόματα των νικητών είναι:
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ
Στους νικητές έχει σταλεί προσωπικό e-mail για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.
--------------------------------

Το diastixo.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg, προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα από το βιβλίο του Φρειδερίκου Νίτσε Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ.

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 23:59. Οι τυχεροί θα ενημερωθούν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο προσωπικό τους email και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, δηλώστε συμμετοχή εδώ και κάντε like στη σελίδα του facebook εδώ.
Με κάθε «κοινοποίηση» της δημοσίευσης, πολλαπλασιάζετε τις συμμετοχές σας.

 

(Οι συμμετοχές μέσω facebook θα είναι έγκυρες μόνο όταν υπάρχει στα «αγαπημένα» σας η σελίδα του diastixo.gr).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σ’ αυτό το κείμενο, που προοριζόταν για «συμπλήρωμα» της Γέννησης της Τραγωδίας, ο 25χρονος καθηγητής Φρειδερίκος Νίτσε αφηγείται την ιστορία των «πρώτων Ελλήνων φιλοσόφων», απ' το Θαλή ως το Σωκράτη, θέτοντας, παράλληλα, καίρια ερωτήματα που θα τον απασχολήσουν στα μετέπειτα έργα του. Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνεται και μια εκλογή απ' τις αδημοσίευτες στα ελληνικά διαλέξεις του για τους Προπλατωνικούς φιλοσόφους, με σχετικές σημειώσεις που κρατούσε κατά την ενασχόλησή του με την αρχαιοελληνική φιλοσοφία.
- Υπάρχει ενοχή, αντίφαση και πόνος σε τούτο τον κόσμο;
- Ναι! φωνάζει ο Ηράκλειτος, αλλά μόνο για τον κοντόθωρο, που αντικρίζει τα πράγματα χωριστά, ξεκομμένα - όχι για τον θεατή του όλου θεό. Γι' αυτόν, όλες οι αντιφερόμενες δυνάμεις βαίνουν προς κάποιαν αρμονία, αφανή μεν στο κοινό μάτι, φανερή όμως σ' όποιον αγκαλιάζει με το βλέμμα του τούτο τον κόσμο, σαν εκείνον τον θεϊκό οφθαλμό. Μπροστά στην πύρινη ματιά του εξατμίζεται ως κι η ελάχιστη σταγόνα αδικίας σ' αυτό το κεχυμένο ολόγυρα Σύμπαν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.