Νίκη Κάντζου σε α' πρόσωπο
Νίκη Κάντζου

Νίκη Κάντζου σε α' πρόσωπο

Η Αριάδνη είναι μια πλαγγόνα με σώμα που κουδουνίζει όταν την πιάνεις στα χέρια σου για να παίξεις. Η γνωριμία μου μαζί της ξεκίνησε σε ένα πωλητήριο μουσείου πριν από μερικά χρόνια. Με μαγνήτισε το βλέμμα της και αποφάσισα να την αγοράσω. Γίναμε φίλες και από τότε πολλές φορές τρύπωνε στην τσάντα μου και ερχόταν μαζί μου στο σχολείο όπου διδάσκω ή στα μουσεία, όταν υλοποιώ εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Έγινε φίλη και με τα παιδιά της τάξης μου και ξαφνικά μια μέρα άκουσα ένα κοριτσάκι, την Κωνσταντίνα, να της λέει: «Η φιλία δεν χαλάει ποτέ». Αμέσως η φράση αυτή έγινε το σύνθημα της ομάδας μας.

Έπειτα από καιρό αποφάσισα να γράψω την ιστορία της, όπως μου την αφηγήθηκε, κι έτσι γεννήθηκε το βιβλίο Η Αριάδνη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Βλέπετε, τα αντικείμενα μπορούν να πουν τη δική τους ιστορία, αρκεί να θέλουμε να την ακούσουμε. Για μένα, κάθε φορά που πηγαίνω σε ένα μουσείο, τα αντικείμενα μου ψιθυρίζουν στο αυτί κάτι από το παρελθόν τους... κάτι από το ταξίδι τους στον χρόνο.

Πιστεύω ότι τα παιδιά που θα διαβάσουν την ιστορία της Αριάδνης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης ακόμα κι αν δεν το έχουν επισκεφτεί, να συγκινηθούν και να καταλάβουν ότι, πέρα από τις σύγχρονες κούκλες και παιχνίδια, μπορούν να παίξουν και με παιχνίδια από το μακρινό μας παρελθόν.

Η Αριάδνη μέσα από την ιστορία της μας βοηθά να γνωρίσουμε εκθέματα που υπάρχουν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Tα αγάλματα παύουν να είναι ακίνητα, αποκτούν κίνηση και φωνή. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η εξαιρετική εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή, που κατάλαβε ότι η Αριάδνη και οι φίλοι της, τα αγάλματα, δεν είναι μόνο αντικείμενα του παρελθόντος αλλά έχουν συναισθήματα. Νομίζω ότι τα απέδωσε με τρυφερότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο να αναπτύξουν μια βιωματική και συναισθηματική σχέση με εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο της Ακρόπολης από εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια (π.χ. ασκήσεις παρατηρητικότητας, σταυρόλεξα, sudoku, ζαχαροπλαστική στρωματογραφία κ.λπ.), που συνδέουν τα παιδιά με το Μουσείο.

Πιστεύω ότι τα παιδιά που θα διαβάσουν την ιστορία της Αριάδνης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης ακόμα κι αν δεν το έχουν επισκεφτεί, να συγκινηθούν και να καταλάβουν ότι, πέρα από τις σύγχρονες κούκλες και παιχνίδια, μπορούν να παίξουν και με παιχνίδια από το μακρινό μας παρελθόν.

Κι όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση της ιστορίας, φορέστε ένα βραχιόλι φιλίας και δωρίστε ένα και στους φίλους σας! Και μην ξεχάσετε να τους χαρίσετε και... ένα αρχαϊκό χαμόγελο!

Η Αριάδνη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης Νίκη ΚάντζουΗ Αριάδνη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Νίκη Κάντζου
εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής
Διάπλαση
60 σελ.
Τιμή € 9,90
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Η Μαρία Παπαϊωάννου σε α’ πρόσωπο

Αλήθεια, έχετε δει ποτέ σας μπλε χιόνι; Τι σας λέω τώρα, ε; Όχι, απλώς έτσι καταλήγει το οπισθόφυλλο του Rebound και τυγχάνει να είναι αυτή η ερώτηση που μου έχει απευθυνθεί τις περισσότερες φορές από όσους το έχουν διαβάσει....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.