ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Ζώντας για λίγο καιρό στην Αγγλία σε μεγάλο τροχόσπιτο, φαντάστηκα πως στον ίδιο χώρο κατοικούσαν, παλιά, πλανόδιοι διασκεδαστές. Έτσι ξεκίνησα να εργάζομαι πάνω στην ενότητα «Το Τσίρκο» καταργώντας τον μύθο μου, ότι αδυνατώ να γράψω εκτός Ελλάδας και με συνθήκες συννεφιάς. Τα ποιήματα της συλλογής συνιστούν υλικό παλαιοτέρων χρόνων, το οποίο δούλεψα κύρια με τις σημερινές ψυχικές και πνευματικές μου ανάγκες.

Το Κοπάδι συμβολίζει την υποταγή του καθενός σε όποια εξουσία, πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική, οικογενειακή, καθώς αυτή επιβάλλεται με αδίστακτους γραπτούς και άγραφους νόμους. Όλοι κάποτε προσχωρούμε σε αναγκαστική υπακοή, όχι με τη μορφή της αγέλης, αλλά με τη σκληρή στέρηση η οποία συχνά αγγίζει τη θυσία. Όμως η πρωτόγονη ρίζα μας παραμένει υγιής, έτοιμη να εκραγεί κάτω από την πίεση του εξανδραποδισμού για τον οποίο έχουμε κι εμείς ευθύνη. Η οντότητά μας κινείται πια σε νέα τρομώδη επίπεδα. Η υπαρξιακή αγωνία περιζώνει Το Κοπάδι, όπως και παλαιότερες συλλογές μου.

Το ωραιότατο εξώφυλλο του Αντρέα Καράμπελα συμβολίζει το σκεπτόμενο άτομο, το οποίο εκτέλεσε ή πρόκειται να εκτελέσει αρπακτική επιταγή. Η αμφιβολία του εγχειρήματος και ο θυμός στο βλέμμα του ενδυναμώνονται από το διάσπαρτο κόκκινο, το αίμα, πάνω στον άσπρο βωμό του χαρτιού.

Το ΚοπάδιΤο Κοπάδι
Αθηνά Παπαδάκη
Έναστρον
62 σελ.
Τιμή € 10,00
1-patakis-link

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.