fbpx
Το «Όνειρο στο κύμα» του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

Το «Όνειρο στο κύμα» του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο

Το Όνειρο στο κύμα θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο μεγάλος Σκιαθίτης πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.

Η μουσική παράσταση Όνειρο στο κύμα θα παίζεται κάθε Τετάρτη μπροστά στο σπίτι του Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς που εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει ο μουσικός Οδυσσέας Δακτυλάς, χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Ο Δημήτρης Δακτυλάς γράφει για την παράσταση: «Σαν όνειρο πλάι στο κύμα ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική και τα τραγούδια με θέμα κυρίως τον έρωτα συναντιούνται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και “κολυμπούν” στη θάλασσα του ονείρου, μια “διαφορετική” παράσταση, ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τη μουσική και το χορό.

Η δουλειά μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μια άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου και την ανάγκη στήριξης της ελληνικής γλώσσας σε ένα επίπεδο ποιότητας.

Mια ευέλικτη μουσική παράσταση, που μπορεί να “πλησιάσει” μέρη και τόπους δύσκολους στην πρόσβαση, ή και απομονωμένους από το αστικό τοπίο, κοντά στη θάλασσα (ή και μακριά της), με στόχο να φέρει πιο κοντά τους συμμετέχοντες - θεατές στις φυσικές ομορφιές του τόπου και να δώσει μια διαφορετική οπτική στην καθημερινότητα τους.

Τμήματα του έργου αποδίδονται και στην αγγλική γλώσσα ώστε να γνωρίσουν και να απολαύσουν και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.