fbpx
«“Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο” στο Θέατρο Βαφείο» της Ελένης Λιντζαροπούλου

«“Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο” στο Θέατρο Βαφείο» της Ελένης Λιντζαροπούλου


Όταν ένα βιβλίο μεταφέρεται εμπνευσμένα στη Θεατρική Σκηνή, φιλοδοξεί και καταφέρνει να κερδίσει το κοινό του, είναι βέβαιο ότι γεννά όχι μόνο ασκημένους θεατές αλλά και μελλοντικούς αναγνώστες. Όταν μάλιστα μαγεύει μικρούς και μεγάλους τότε όλοι επιθυμούν να γνωρίσουν ποιοι είναι εκείνοι οι συντελεστές που δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό θέαμα.

Το κορίτσι που ζητούσε μια βελόνα, μια απλή βελόνα, συναντά τον Τομ Τιριτόμ στο Θέατρο Βαφείο, στην εξαιρετική σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία της Αριστέας Κοντραφούρη, σε μια παράσταση καμωμένη από τα ίδια υλικά, την αγάπη, την ευθύνη, την προσήλωση σε θετικούς στόχους, τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για την ενότητα και την πανανθρώπινη φιλία.

Οι συμβολισμοί ευανάγνωστοι και η προσέγγιση απόλυτα προσιτή στους μικρούς θεατές κερδίζει «με την μία» τους μεγάλους. Συγκινεί, ενεργοποιεί, παρακινεί σε συμμετοχή ακόμη και τους πιο ντροπαλούς. Η Αριστέα Κοντραφούρη, στην καλύτερη, ίσως, στιγμή της καριέρας της, λάμπει επί σκηνής, τραγουδά και χορεύει, με την εξαιρετική μουσική του Μανώλη Σπανού, δραστηριοποιεί και εμψυχώνει τόσο τα υλικά, όσο και τις κούκλες της  –εξαιρετική η σκηνογραφική σύλληψή της να χωρίζει τους ανθρώπους ένα ποτάμι καμωμένο από «άχρηστα υλικά» και πλαστικές σακούλες– όσο και τους θεατές όλων των ηλικιών, οι οποίοι ακολουθούν με κέφι τις οδηγίες της.

Αν ο ηθοποιός είναι το ταλέντο, η δουλειά, η εμπειρία και οι δάσκαλοί του, τότε η Κοντραφούρη καταφέρνει να τα φανερώσει όλα και όλους στη σκηνή με τη μελωδική φωνή, την κίνηση, τις χορογραφίες, την ερμηνευτική ποικιλία και το τάνυσμα των υποκριτικών της δεξιοτήτων• ένας ολόκληρος κόσμος παρελαύνει εμπρός μας, μόνο με την επιδεξιότητα μίας ηθοποιού, και μας μαγεύει.

Αν ο ηθοποιός είναι το ταλέντο, η δουλειά, η εμπειρία και οι δάσκαλοί του, τότε η Κοντραφούρη καταφέρνει να τα φανερώσει όλα και όλους στη σκηνή με τη μελωδική φωνή, την κίνηση, τις χορογραφίες, την ερμηνευτική ποικιλία και το τάνυσμα των υποκριτικών της δεξιοτήτων· ένας ολόκληρος κόσμος παρελαύνει εμπρός μας, μόνο με την επιδεξιότητα μίας ηθοποιού, και μας μαγεύει.

Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο… του πιο σύγχρονού μας παραμυθά, Χρήστου Μπουλώτη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου, και περιμένει τα παιδιά στο θέατρο Βαφείο, την Κυριακή 24/4 στις 12:00, για να μάθουν τι γίνεται όταν: «Ένα ποτάμι χωρίζει μια πολιτεία σε δυο μεριές... μια γέφυρα τις ενώνει… οι κάτοικοι αποφασίζουν να γκρεμίσουν τη γέφυρα και να απομονωθούν ο καθένας στη μεριά του... οι φωνές χάνονται, τα ρολόγια παύουν να λειτουργούν... όλα μπερδεύονται… όλα χάνουν τον ρυθμό τους, σιωπή απλώνεται παντού, ώσπου γεννιέται ένα αγόρι που ξέρει να μιλά, να μετρά τον χρόνο και να τον κερδίζει, ο Τομ Τιριτόμ…»

Ο ξεχωριστός Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο… Πολύ καλό Παιδικό Θέατρο, μην το χάσετε!

«“Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο” στο Θέατρο Βαφείο» της Ελένης Λιντζαροπούλου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, ερμηνεία: Aριστέα Κοντραφούρη
Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη
Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική: Μανώλης Σπανός
Κατασκευή σκηνικού: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Πουλημένος

Κυριακή, 24 Απριλίου στις 12.00
Είσοδος: 8€

Θέατρο Βαφείο-«Λάκης Καραλής»
Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως
Κρατήσεις: 2103425637


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.