fbpx
«Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο Olvio

«Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο Olvio


Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του Εραστή του Χάρολντ Πίντερ που παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου «X-Act Art» στο θέατρο Olvio. Γραμμένη στο 1962, η απρόβλεπτη και ανατρεπτική κωμωδία, με την αιχμηρή και σπιρτόζικη γραφή του Χάρολντ Πίντερ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2005), αφορά μια αντισυμβατική-αναρχική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Ένας υπόγειος, «πολιτισμένος» πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Δύο χαρακτήρες στην ακραία κόχη της ζωής τους που επινοούν το τέλειο παιχνίδι στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας: ασφάλειας σε σχέση με τον έξω κόσμο, επικινδυνότητας στη μεταξύ τους σχέσης. Πρόκειται για μια κωμωδία αποκαλύψεων, ανατροπών και απρόσμενων στοιχείων που έρχονται να συνθέσουν ένα παιχνίδι ερωτικής συνωμοσίας.

Ο Γιώργος Χαρατζάς και η Κορίνα Χρυσάιδου, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές της παράστασης, σημειώνουν: «Ο Πίντερ στον Εραστή ασχολείται, μεταξύ άλλων, με το θέμα της πλήξης και της ρουτίνας που βιώνουν τα ζευγάρια μετά από μακροχρόνια συμβίωση και τους τρόπους που εφευρίσκουν για να αποδράσουν από την πλήξη αυτή. Ο λόγος που μας οδήγησε να ανεβάσουμε τον Εραστή τώρα, σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, ήταν η ανάγκη μας να αντιταχθούμε στη γενική κατήφεια που φέρει η κρίση και να ανεβάσουμε ένα έργο διασκεδαστικό και αστείο, χωρίς όμως να καταφύγουμε στην ευκολία της σάχλας. Πρόκειται για είναι ένα από τα πιο κωμικά έργα του Πίντερ, με όλα τα χαρακτηριστικά της πιντερικής γραφής (παύσεις, σιωπές), που δεν υστερεί όμως καθόλου σε βάθος και “νόημα” από τα υπόλοιπα έργα του. Θα λέγαμε ότι Ο Εραστής είναι ένα έργο σατυρικό μεν, με βαθύ προβληματισμό δε, μια πανέξυπνη κωμωδία που θα ανανεώσει και θα λυτρώσει τον σημερινό θεατή».

«Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο Olvio

Συντελεστές
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χαρατζάς και Κορίνα Χρυσάιδου
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Μουσική επιμέλεια: X-Αct Art
Παίζουν: Κορίνα Χρυσάιδου και Γιώργος Χαρατζάς

Παραστάσεις έως 27 Μαρτίου
Παρασκευή 21.30 και Κυριακή 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ Κανονικό, 10 ευρώ Προπώληση,
8 ευρώ Μειωμένο-Φοιτητικό, 5 ευρώ Ανέργων και Ατέλειες

Θέατρο «Olvio»
Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλ: 210.34.14.118

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μύλλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το «Κουαρτέτο»....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.