fbpx

«Ερείπια [BLASTED]» της Σάρα Κεϊν στο θέατρο Πορεία

ΕΡΕΙΠΙΑ [BLASTED] ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΪΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Δημήτρης Τάρλοου έστησε και πάλι μια παράσταση καθηλωτική.

Δύο εκ πρώτης όψεως αταίριαστοι άνθρωποι συναντιούνται σε ένα πολυτελές και απρόσωπο ξενοδοχείο της κεντρικής Αγγλίας. Ένα φαινομενικά ρομαντικό τετ α τετ καταλήγει σε κλιμακούμενες πράξεις ψυχικής και σωματικής βίας, ενώ έξω από το συμβολικά ασφαλές περιβάλλον του δωματίου μαίνεται ένας απροσδιόριστος πόλεμος. Μία τρομακτική έκρηξη αλλάζει τον ρου της ιστορίας, καθώς η υποτιθέμενη μέχρι τη στιγμή εκείνη ρεαλιστική αφήγηση κατακρημνίζεται, ο χρόνος διαστέλλεται και κάτω από τα ερείπια και τα σπαράγματα των σωμάτων κάνει την εμφάνισή της η μία και μοναδική πραγματικότητα: η απελπισμένη δίψα των ανθρώπων για αγάπη και συντροφικότητα.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα για τη Sarah Kane παγκοσμίως. Στη συνείδηση μεγάλης μερίδας κοινού αλλά και κριτικών, έχει ταυτιστεί με τη φρίκη που προκαλεί η ανεξέλεγκτη και παράλογη βία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να διαψεύσω τους φόβους όλων. Η μεγαλειώδης βία που κατοικεί εντός μας δεν είναι παρά η θρυαλλίδα της τεράστιας έκρηξης που θα συμβεί και θα δημιουργήσει τη ρωγμή από την οποία το θεϊκό φως θα μπει. Βασανίστηκα για την ερμηνεία της πολύσημης λέξης Blasted: κατέληξα στη λέξη Ερείπια, για να αποδώσω (όσο γίνεται) το αποτέλεσμα της έκρηξης, καθώς αυτή είναι και το κομβικό σημείο του έργου. Καλούμαστε να αποδεχθούμε το ανείπωτο για να γίνουμε τελικά κοινωνοί της μεγάλης Αγάπης, που αναστηλώνει το μόνο και μέγα νόημα της ύπαρξης. H Kane στα 23 της γράφει το πρώτο από τα 5 έργα της με διαλόγους κοφτερούς, ζωντανούς και με χιούμορ (κάτι που πολύ συχνά παραλείπεται επί τούτου ή από άγνοια), διαλόγους που θα ζήλευαν μάστορες του θεατρικού λόγου. Η ωμή ποίησή της, με σαφή σαιξπηρική καταγωγή, με προκαλεί να αντιμετωπίσω το αδυσώπητο έργο της ως αυτό που είναι: ένα Έργο Τέχνης».

ΕΡΕΙΠΙΑ [BLASTED] ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΪΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑΣκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Video προβολές: Σωκράτης Σπανός
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο.

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Νεανικό (κάτω των 24), Ανέργων: 10€
Διάρκεια: 105 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Το έργο Blasted της Sarah Kane είναι αυστηρά ακατάλληλο για ηλικίες κάτω των 18 ετών. Επίσης, ως γνωστόν, περιέχει αρκετές σκηνές σεξουαλικής και άλλης βίας, που είναι πιθανόν να προκαλέσουν οδύνη και να ενοχλήσουν. Τέλος, κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται ήχοι εκρήξεων και υπάρχουν φωτισμοί που δεν ενδείκνυνται σε άτομα με επιληψία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν από την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το νέο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας...

ΘΕΑΤΡΟ
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.