«Ο Κ. Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια»

«Ο Κ. Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια»

Ο Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑτου Γιώργου Χρονά

 

Η παράστασή μου «Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια» διαρκεί εξήντα λεπτά. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου, 14 Αυγούστου 2013, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (για πέντε Πέμπτες) , στην Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Βόλο (Ίδρυμα Πορφυρογένη), Θεσσαλονίκη, και προσεχώς Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ρώμη – συνεχίζεται η περιοδεία της.

Η μυθιστορηματική βάση αυτού του έργου, που παίζω ο ίδιος, βασίζεται στην ιδέα της άφιξης του ποιητή στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο σ' αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι. Η παραμονή του θα κρατήσει σαράντα οχτώ ώρες – δύο ημέρες. Του λέω – διηγούμαι – ότι τον θαυμάζω κι ότι έχω τα ποιήματά του πάνω στο φαξ που εργάζομαι ρεσεψιονίστ και κάτω από το μαξιλάρι μου που κοιμάμαι.

Σε λίγο με καλεί να με ακούσει και του διαβάζω μερικά από τα ποιήματά του. Υπό το φως ενός κεριού. Πέντε μουσικά θέματα διακόπτουν την ανάγνωσή μου. Και διάφορα στιγμιότυπα με τον ποιητή να μου ζητά ν' ανάψω το κερί, μπροστά μας, στο δωμάτιό του, να μου ζητά νερό και άλλα που διηγούμαι στο κοινό.

«Ο Κ.Π. Καβάφης στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» με τον Γιώργο Χρονά, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, 8.00 μ. μ., στο καφέ-μπαρ Ποικίλη Στοά (Παντανάσσης & Ρήγα Φεραίου 129, Πάτρα)

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
O Λευτέρης Ελευθερίου στο έργο «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα "ξένος"»

Μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη, τον οποίο ενσαρκώνει ο ταλαντούχος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, και που αποτελεί αναφορά στην Ελληνική κοινωνία και στην ξενιτιά, στις...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: