fbpx

«Ο Κ. Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια»

Ο Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑτου Γιώργου Χρονά

 

Η παράστασή μου «Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια» διαρκεί εξήντα λεπτά. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου, 14 Αυγούστου 2013, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (για πέντε Πέμπτες) , στην Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Βόλο (Ίδρυμα Πορφυρογένη), Θεσσαλονίκη, και προσεχώς Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ρώμη – συνεχίζεται η περιοδεία της.

Η μυθιστορηματική βάση αυτού του έργου, που παίζω ο ίδιος, βασίζεται στην ιδέα της άφιξης του ποιητή στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο σ' αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι. Η παραμονή του θα κρατήσει σαράντα οχτώ ώρες – δύο ημέρες. Του λέω – διηγούμαι – ότι τον θαυμάζω κι ότι έχω τα ποιήματά του πάνω στο φαξ που εργάζομαι ρεσεψιονίστ και κάτω από το μαξιλάρι μου που κοιμάμαι.

Σε λίγο με καλεί να με ακούσει και του διαβάζω μερικά από τα ποιήματά του. Υπό το φως ενός κεριού. Πέντε μουσικά θέματα διακόπτουν την ανάγνωσή μου. Και διάφορα στιγμιότυπα με τον ποιητή να μου ζητά ν' ανάψω το κερί, μπροστά μας, στο δωμάτιό του, να μου ζητά νερό και άλλα που διηγούμαι στο κοινό.

«Ο Κ.Π. Καβάφης στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» με τον Γιώργο Χρονά, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, 8.00 μ. μ., στο καφέ-μπαρ Ποικίλη Στοά (Παντανάσσης & Ρήγα Φεραίου 129, Πάτρα)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μίλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.