fbpx
«Χαρίκλεια Καβάφη» σε κείμενο-σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Vault

«Χαρίκλεια Καβάφη» σε κείμενο-σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Vault

Ο μονόλογος του Κοραή Δαμάτη Χαρίκλεια Καβάφη, βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κωνσταντίνου Καβάφη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με την Ασπασία Κράλλη στον ομώνυμο ρόλο, ανέβηκε στον Πολυχώρο Vault το Σάββατο 26 Μαρτίου και παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Η Χαρίκλεια Καβάφη είναι η δεύτερη παράσταση με την οποία επανήλθε το θεατρικό project «Ο γιος μου...», ένα θεατρικό φεστιβάλ μονολόγων με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά, που φέρνει επί σκηνής μάνες σπουδαίων Ελλήνων ανδρών. Ήδη παρουσιάζεται στο Vault Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή (βασισμένη στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή) της Κική Μαυρίδου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ρόλο της Έλλης Ζάχου Ταχτσή, και η Καραϊσκάκαινα, Ο θρύλος  από τις 2 Απριλίου (βασισμένη στη ζωή της μητέρας του Γεώργιου Καραϊσκάκη) της Σοφίας Καψούρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με τη Σοφία Καψούρου στον ρόλο της Ζωής Διαμάντως Διμισκή. Περισσότερα για το φεστιβάλ «Ο γιος μου…» μπορείτε να δείτε εδώ.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Η Χαρίκλεια Φωτιάδη γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1834. Το 1848 παντρεύεται τον Πέτρο Καβάφη και αποκτά εννέα παιδιά. Δεν έζησαν όλα. Δύο πέθαναν σε βρεφική ηλικία. Η ζωή της ήταν μοιρασμένη σε ταξίδια. Ταξιδεύει και ζει στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ, στην Αλεξάνδρεια, ξανά στην Αγγλία, ύστερα στην Κωνσταντινούπολη και πάλι στην πολυπολιτισμική Αλεξάνδρεια, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό της το 1899.

»Αυτά τα ιστορικά γνωρίζουμε για τη Χαρίκλεια, ελάχιστες κουβέντες και γράμματα του Ποιητή που μιλάει για τη μητέρα του, κι ακόμα έφτασε σε μας ένας μικρός θησαυρός, ένα τετραδιάκι ντυμένο με μαύρη κόλα χαρτί με σαράντα πολίτικες συνταγές μαγειρικής γραμμένες απ’ την ίδια.

»Ο θεατρικός μονόλογος που έγραψα για τη μητέρα του Ποιητή στηρίχτηκε στα προαναφερθέντα, αλλά και, ως επί το πλείστον, στη μυθοπλασία. Και έτσι, αυθαίρετα θα έλεγε κανείς, δημιουργήθηκε μια ισχυρή προσωπικότητα, δυναμική, αρκετά μπροστά απ’ την εποχή της, με “παλαιά” γνώση για τη ζωή, το πένθος και τον θάνατο, με ξεκάθαρες σκέψεις και αντιλήψεις για τις όποιες ερωτικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τρυφερή και με έγνοια μεγάλη για τον άντρα της Πέτρο Καβάφη, για όλα της τα παιδιά, αλλά περισσότερο για τον μικρότερό της, που του είχε και μεγάλη αδυναμία, Κωνσταντίνο Καβάφη…» Κοραής Δαμάτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικό / Κοστούμι: Παύλος Ιωάννου
Κατασκευή κοστουμιού: Νότα Μπενετάτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς
Trailer / Κινηματογράφηση: ORKI Productions
Πρόγραμμα παράστασης: Εκδόσεις Βακχικόν
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Team Vault AMKE

Στον ρόλο της Χαρίκλειας Καβάφη η Ασπασία Κράλλη

Παραστάσεις: Από το Σάββατο 26 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Προπώληση Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Το φεστιβάλ «Ο γιος μου...» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

*Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.

Κατά την είσοδό τους στο θέατρο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Στην παράσταση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Πολυχώρος Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Γκάζι – πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες: ώρες 11:00-14:00 & 17:00-21:00, τηλ.: 213.0356472, 6951.832070

Το Diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ
«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στο θέατρο Από Μηχανής

«Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα». Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μύλλερ (Heiner Muller), σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του, το «Κουαρτέτο»....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.