ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ… ΤΩΡΑ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ… ΤΩΡΑ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ… ΤΩΡΑτης Πέρσας Σούκα

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός επιλέγει στις 21 και 23 Νοεμβρίου να μας παρουσιάσει τραγούδια του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι. Δύο βράδια γεμάτα ονειρικές μουσικές που απαλλάσσουν την ψυχή από καθετί ασήμαντο και νοσηρό. Μελωδίες και στίχοι που δεν έχασαν ποτέ τη φλόγα τους, την ποιότητα και τη διαχρονικότητά τους. Αρμονίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν ύμνοι προς την αγωγή και την καλαισθησία.

Είκοσι επτά τραγούδια διαλεγμένα με βιωματικό κριτήριο, όπως αναφέρει ο ίδιος:

«Καλοτάξιδα πουλιά», «Ένας μύθος», «Ηθοποιός», «Τσάμικος», «Χάρτινο το φεγγαράκι»…

Τα κείμενα που ακούγονται κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι του Διονύση Σαββόπουλου. Τον συνοδεύει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατραίων, σε μουσική διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου. Μαζί του η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, διδασκαλία χορωδίας ο Βασίλης Χατζηνικολάου και οι μουσικοί Τάκης Φαραζής, Γιώργος Κιουρτσόγλου, Τάκης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος και η Βάσω Δημητρίου.

Οι θεατές πράγματι (όσοι δεν πρόλαβαν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές παραστάσεις) έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές αφιερωμένες στον Έλληνα συνθέτη που μεγαλούργησε εντός και εκτός συνόρων και επηρέασε την έντεχνη μουσική σκηνή όσο κανείς.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξομολογείται:

Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι. Τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό – δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.
Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασης μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση.
Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνημα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι Ανατολίτη.
Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας.
Μου λείπει φριχτά μέσα στην κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα, κι ας μη διαθέτω τη φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.
Συμμερίζεστε, άραγε, κι εσείς αυτό το συναίσθημα;
Χώρος:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»
Ημερομηνίες / Ώρα έναρξης:
21, 23 Νοεμβρίου 2012 / 21:00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.