fbpx
Δημήτρης Λέντζος: «Ο γύρος του θριάμβου»

Δημήτρης Λέντζος: «Ο γύρος του θριάμβου»


Είδηση για τη δισκογραφία αποτελεί η έκδοση του διπλού άλμπουμ Ο γύρος του θριάμβου, σε στίχους του καταξιωμένου δημιουργού Δημήτρη Λέντζου, όπου τη μουσική υπογράφουν γνωστοί συνθέτες και τα τραγούδια ερμηνεύουν αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του Μετρονόμου, σημειώνει: «Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Χρήστος Λεοντής μου γνώρισε τον Δημήτρη Λέντζο. Ήταν η περίοδος που είχε αρχίσει η συνεργασία μας για τον κύκλο τραγουδιών Έρωτας Αρχάγγελος, που ήταν η πρώτη δισκογραφική παρουσία του  Μετρονόμου. Έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών σε ένα όμορφο χωριό, τις Μηλιές της Αρχαίας Ολυμπίας. Πολλές εικόνες και λέξεις από εκείνα τα χρόνια περνούν και στα ποιηματοτράγουδά του. Ο ποιητικός του λόγος είναι απόρροια της ίδιας του της ζωής. Όταν γράφει δεν προσποιείται, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Αυτό σε κάνει να νιώθεις οικεία τα λόγια του. Από εκείνη την πρώτη μας γνωριμία κύλησε πολύ νερό στο  αυλάκι. Τρεις ακόμα προσωπικοί του δίσκοι, συλλογές διηγημάτων, ποιητικές συλλογές αλλά και θεατρικά έργα. Στην πρότασή μου να συγκεντρώσουμε τα σκόρπια τραγούδια με στίχους του που είχαν μελοποιηθεί, δέχτηκε με χαρά. Αρκετά από αυτά είχαν ακουστεί σε θεατρικές παραστάσεις και σε παρουσιάσεις των βιβλίων του. Έτσι προέκυψε το διπλό άλμπουμ με τίτλο Ο γύρος του θριάμβου, που κλείνει με το “Προπατορικό αμάρτημα” από τον κύκλο τραγουδιών Έρωτας Αρχάγγελος».

Οι συνθέσεις είναι των: Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Θανάση Γκαϊφύλλια, Στάθη Γκότση, Παντελή Θαλασσινού, Πάνου Μπούσαλη, Μιχάλη Νικολούδη, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Αντώνη Παπαγγελή,  Μίλτου Πασχαλίδη, Φίλιππου Πλακιά, Νίκου Πλατύραχου, Γιώργου Σχοινά, Μιχάλη Τερζή και του Χρήστου Λεοντή.

Τραγουδούν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Παντελής Θαλασσινός, Βίκυ Καρατζόγλου, Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μπούσαλης, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλακιάς, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Τσαγκαράκη, Ιωάννα Φόρτη και Μπέττυ Χαρλαύτη.

Το ζωγραφικό έργο του εξωφύλλου είναι της Έφης Κατσουρού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Παναγία – Η Μητέρα του Φωτός»: ένα σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.