fbpx

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Synthermia plus 2015»

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Synthermia plus 2015»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Συνθέρμια (Synthermia), θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, συνεχίζει τη δράση του διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτιστικής του παρέμβασης. Τα Συνθέρμια plus είναι μια διευρυμένη μορφή του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2015, δίνοντας έμφαση στους νέους μουσικούς και σπουδαστές κι ενδυναμώνοντας τη σχέση τους με τη μουσική, αλλά και με την καλλιτεχνική δημιουργία. Τριάντα προσκεκλημένοι μουσικοί και διδάσκοντες διεθνούς εμβέλειας θα συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν μαζί με τους νέους μέσα από master courses, μαθήματα, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, σύνολα και άλλες πολυεπίπεδες δράσεις.

Το διαρκώς αυξανόμενο και «ανήσυχο» κοινό του Φεστιβάλ απαρτίζεται από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες, επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς – ανθρώπους από όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι οποίοι αγαπούν τη μουσική και τον πολιτισμό. Η Μουσική Ακαδημία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές ενότητες:

Συνθέρμια plus / για νέους μουσικούς και σπουδαστές από 16 ετών και άνω: jazz μουσική και αυτοσχεδιασμός, εργαστήρια, σύγχρονη μουσική, ανώτερα θεωρητικά, σύνολα μουσικής δωματίου, διεύθυνση ορχήστρας, μονωδία, έγχορδα (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο), ακορντεόν και πιάνο, συναυλίες.

Συνθέρμια junior / για παιδιά 9-15 ετών: θεωρητικά, σύνολα μουσικής δωματίου, πιάνο, ακορντεόν, έγχορδα (βιολί), ορχηστρικά σύνολα, πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο), εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις οργάνων, συναυλίες.

Συνθέρμια kinder / για παιδιά 5-8 ετών: απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει κάποιο μουσικό όργανο ή έχουν την εμπειρία ενός χρόνου ενασχόλησής τους.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Συνθέρμια plus 2015 περιλαμβάνει ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια σύνθεσης, πρόβες εργαστηριακού χαρακτήρα, συναυλίες και σεμινάρια με διακεκριμένους καλλιτέχνες, ημερίδα και παράλληλες εκδηλώσεις. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών. Οι συνθέτες Κώστας Αγουρίδης, Παύλος...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.