fbpx
«Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics. » της Πέρσας Σούκα

«Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics. » της Πέρσας Σούκα


«Να είσαι σίγουρος για το ταλέντο σου και να έχεις πάντα αυτοπεποίθηση, αλλιώς να μην ασχοληθείς καθόλου με αυτό. Θα αποτύχεις», εξομολογείται η ντίβα των blues και της soul Aretha Franklin, η οποία συνεχίζει τη μουσική διαδρομή της παρά τα 72 της χρόνια.

Στις 17 Οκτωβρίου 2014, η RCA Records κυκλοφόρησε το τριακοστό όγδοο άλμπουμ της εξαιρετικής ερμηνεύτριας με τίτλο Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics. O παραγωγός της, Clive Davis, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα άκρως βελούδινο cd αλλά κι εκρηκτικό ταυτόχρονα, αφού παίρνει φωτιά μέσα από τη μοναδική ερμηνεία της Aretha (υπήρξε κόρη κληρικού και έμαθε να τραγουδάει gospel στην ενορία του πατέρα της• τη μητέρα της την έχασε σε μικρή ηλικία).

Μια ερμηνεύτρια που δείχνει –και δεν πρόκειται να σταματήσει– τον δρόμο σε όλες τις ανερχόμενες τραγουδίστριες. Ειδικότερα στις μέρες μας, που η διεθνής μουσική σκηνή έχει ανάγκη από μεγάλες φωνές που δεν χρειάζονται πλήθος χορευτών, ακροβατικών κι αστραφτερών σκηνικών για να σταθούν on stage και να συνεπάρουν το κοινό τους.

Το άλμπουμ μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ανέβηκε στη δέκατη τρίτη θέση του Billboard πουλώντας 23.000 αντίτυπα.

Τα δέκα τραγούδια που ακούμε από τη μεγάλη ντίβα είναι όλα δεύτερες εκτελέσεις και μεγάλες επιτυχίες: «At Last», «Rolling in the Deep», «Midnight Train to Georgia», «I Will Survive», «People», «No One», «I'm Every Woman – Respect», «Teach Me Tonight», «You Keep Me Hangin' On», «Nothing Compares 2 U», παρμένα από το ρεπερτόριο επίσης διαχρονικών καλλιτεχνών (Etta James, Barbra Streisand, The Supremes, Gloria Gaynor, Chaka Khan, Gladys Knight, Dinah Washington) αλλά και πιο σύγχρονων (Adele, Alicia Keys, Prince).

H Franklin αποδεικνύει, κι ας βρίσκεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής της, ότι έχει ακόμα τον πύρινο ήχο στη φωνή της, αλλά και την ψυχή που την ανέδειξε και την τοποθέτησε στα υψηλότερα σκαλοπάτια της μουσικής παγκοσμίως.

Οι ενορχηστρώσεις έχουν διαφορετική προσέγγιση από τις πρώτες εκτελέσεις, δημιουργώντας όμως την ίδια ευχαρίστηση. Γενικότερα το άλμπουμ ακούγεται με αμείωτο ενδιαφέρον προκαλώντας στον ακροατή ανάλογα με το τραγούδι ποικιλότροπα συναισθήματα – αισιοδοξία, ευφορία, νοσταλγία, μελαγχολία...

Η Aretha Franklin είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Grammy (είκοσι τον αριθμό) και συνεχίζει να ζει τη ζωή της γεμάτη αγάπη για τη μουσική. Είναι ένας ζωντανός θρύλος με θείο χάρισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά ότι είναι θνητή. Όπως λέει και η ίδια, «αν με κατεβάσεις από τη σκηνή, δεν είμαι παρά μια γυναίκα της διπλανής πόρτας».


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Σύγχρονων Επτανήσιων Συνθετών. Οι συνθέτες Κώστας Αγουρίδης, Παύλος...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλίκη Καγιαλόγλου: «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου»

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη παρουσιάζοντας εκ νέου την παράσταση, σε δική του σκηνοθεσία, Η θαλασσινή ωδή τουFernando Pessoa και ταfados της εφηβείας μου, το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.