fbpx

PETER GABRIEL – LIVE IN ATHENS 1987

PETER GABRIEL – LIVE IN ATHENS 1987της Πέρσας Σούκα

Οι τρεις φθινοπωρινές νύχτες του 1987 στο θέατρο του Λυκαβηττού έμελλαν να μείνουν αξέχαστες στη μνήμη των θεατών. Οι ψυχές όλων πλημμύρισαν από την εξαίρετη μουσική του πρώην "Genesis" Peter Gabriel. Ο τραγουδιστής, κάτω από τις οδηγίες του σκηνοθέτη Michael Chapman καθώς και του διευθυντή παραγωγής, θρύλο του κινηματογράφου Martin Scorsese, παρασύρει το κοινό του με τις επιτυχίες του ''Games without frontiers'', ''Sledgehammer'', ''Shock the monkey'', ''Lay your hands on me'', ''Intruder'', ''The family''... (O Peter Gabriel το 1988 δημιούργησε το soundtrack του αμφιλεγόμενου φιλμ του Scorsese ''Ο τελευταίος πειρασμός''.)

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013 αποφασίζει να κυκλοφορήσει σε Blue Ray και DVD την τότε συναυλία του στην Αθήνα.

Ο θεατής παίρνοντάς το στα χέρια του απολαμβάνει ένα άκρως ενδιαφέρον οπτικοακουστικό θέαμα περίπου τριών ωρών, με τον ήχο και την εικόνα να παρουσιάζουν εξαιρετική ποιότητα, αφού έχουν υποστεί εκ νέου επεξεργασία. Ο ερμηνευτής εκείνη την εποχή βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του με τα κοινωνικά και αντιμιλιταριστικά τραγούδια του να κερδίζουν δίκαια τις εντυπώσεις παγκοσμίως.

Στη συγκεκριμένη έκδοση ο τραγουδοποιός παρουσιάζει επίσης όλες τις οπτικοποιήσεις των τραγουδιών του από τα τελευταία 25 χρόνια καθώς και μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Ο Peter Gabriel παραμένει μέχρι και σήμερα ένας πρωτοποριακός και αξιοσέβαστος καλλιτέχνης.

Γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου του 1950 στο Chobham της Αγγλίας ξεκίνησε από μικρή ηλικία να μαθαίνει ντραμς. Το 1967 δημιουργεί μαζί με τους σχολικούς του φίλους το συγκρότημα που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως Genesis. Η ιδιαίτερη φωνή του καθώς και το ιδιόρρυθμο ενδυματολογικό του στυλ τον διαφοροποιούν από τους άλλους καλλιτέχνες και front men της εποχής. Το 1975, αφού η σύγκρουση είναι συχνό φαινόμενο για το γκρουπ, αποχωρεί, θέλοντας ν' ακολουθήσει μοναχικό δρόμο. Η επιλογή του αποδεικνύεται σωστή αποκαλύπτοντας περίτρανα ότι είναι αυτή που του ταιριάζει ως τραγουδοποιού κι ερμηνευτή.

Από το 1976 ως το 2011 κυκλοφορεί δεκατρία άλμπουμ ξετυλίγοντας το ταλέντο του στον στίχο και στη μελωδία, διαβαίνοντας ασυνήθιστα μουσικά μονοπάτια και αδιαφορώντας για τα στερεότυπα που θα μπορούσαν να του προσφέρουν μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία. Πειραματίζεται, εξελίσσεται και περιθωριοποιείται αφήνοντας στην παγκόσμια μουσική σκηνή το χαρακτηριστικό του στίγμα. (Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιείται σε ανθρωπιστικούς σκοπούς και ακτιβιστικές οργανώσεις όπως η μη κερδοσκοπική WITNESS και η Διεθνής Αμνηστία, από την οποία έλαβε το 2008 τον τίτλο Ambassador of Conscience Award.)

Όπως λέει κι ίδιος άλλωστε: ''Αυτό που με ελκύει στο να γράφω μουσική είναι ότι τη βλέπω σαν
κάτι έμψυχο, που περικλείει μέσα του την εξέλιξη και κατά κάποιον τρόπο με βοηθά σαν καλλιτέχνη, έτσι ώστε να παρουσιάσω στον κόσμο τη διεργασία του μυαλού και όχι απλώς ένα εμπόρευμα...''

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.