fbpx

SARAH BRIGHTMAN – DREAMCHASER

SARAH BRIGHTMAN – DREAMCHASERτης Πέρσας Σούκα

Στην αρχή της καριέρας της, όλος ο ελίτ κόσμος του Λονδίνου την έβλεπε ως την όμορφη μικρή σύζυγο του Arthur Lloyd Webber. Οι σπουδές της στο Juilliard Conservatoire για τον συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων ήταν από αμελητέες έως αδιάφορες. Ο ρόλος της Christine το 1986 στο Phantom of the opera πλάθεται από τον ερωτευμένο συνθέτη πάνω στη δική της αναγεννησιακή εικόνα και αίσθηση.

 

Η επιτυχία της ροκ όπερας μπορεί να είναι τεράστια, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στην προσωπική ζωή της Brightman. Το διαζύγιο δεν αργεί να έρθει, για να τελειώσει άδοξα το γάμο της αλλά και τη θεατρική της καριέρα (ο συνθέτης φημολογείται ότι δεν παρέμεινε πιστός στους γαμήλιους όρκους του και μάλιστα ξαναπαντρεύτηκε πολύ σύντομα).

Όμως η Sarah Brightman δεν εγκαταλείπει το όνειρό της, φεύγει από την Αγγλία και με πολλή δουλειά καταφέρνει να γίνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Μια διεθνούς φήμης τραγουδίστρια με πάμπολλες θεατρικές εμφανίσεις στο ενεργητικό της παγκοσμίως, εξαίρετες δισκογραφικές συνεργασίες και επιτυχίες, όπως αυτή με τον Andrea Bocelli στο Τime to say goodbye, που πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά και η μόνη καλλιτέχνις που έχει εμφανιστεί σε τελετές δύο Ολυμπιακών Αγώνων: το 1992 στην Μπαρτσελόνα στο πλευρό του José Carreras και το 2008 στο Πεκίνο.

Τον Απρίλιο του 2013, η αιθέρια ντίβα κυκλοφόρησε το ενδέκατο και ωραιότερό της άλμπουμ, Dreamchaser, με έντεκα τραγούδια που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη μαγευτική φωνή της. Ο ακροατής καλείται να αφεθεί και να περιπλανηθεί σε αυτό το υπέροχο ακουστικό ταξίδι. Η ενορχήστρωση έχει επική διάθεση, έντονα ηλεκτρονικό ήχο, πλούτο εναλλαγών, περνά όλες τις αισθήσεις μέσα από μια μικρή μουσική οδύσσεια. (Είναι προφανές ότι η τραγουδίστρια έχει βάλει το δεξιότεχνο χέρι της στην όλη παραγωγή, αφού προετοιμάζεται για το διαστημικό ταξίδι που θα κάνει το 2015 με άλλους δυο κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και θα ηχογραφήσει τραγούδια από το Διάστημα.)

Η μελαγχολία των αρμονιών μπορεί να είναι η μείζων θέση του Dreamchaser, όμως από την άλλη δεν αφήνει την ψυχική διάθεση να επηρεαστεί αρνητικά σε καμία περιπτωση. Οι στίχοι, ποιητικοί, συμβαδίζουν απόλυτα με το συνολικό μουσικό ύφος.

Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ, «Angel», είναι όσο χρειάζεται επιβλητικό για να προκληθεί η ανυπομονησία για το τι θα επακολουθήσει. Το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο μέχρι και την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας γαλήνια συναισθήματα μέσα από τις μελωδίες και την κρυστάλλινη χροιά που έχει η Brightman, παρά τα πενήντα δύο της χρόνια. Τραγούδια που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα είναι το «Angel», «One day like this», «Eperdu», «Venus and Mars». Είναι πραγματικά δύσκολο να μην παραδοθεί ο ακροατής στα ακούσματα του Dreamchaser και να μην περιηγηθεί στον τρυφερό κόσμο της Αγγλίδας ερμηνεύτριας.

Η ρομαντική όψη της, όμως, κρύβει από πίσω μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είναι μια γυναίκα που γνωρίζει το χάρισμά της και που το διαχειρίζεται όπως αυτή πολύ καλά ξέρει. Χωρίς αυταπάτες, πολύ σίγουρη για τον εαυτό της, κατορθώνει μέσα από τις ατυχίες της (ο πατέρας της αυτοκτόνησε όταν έχασε όλη του την περιουσία, πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να μείνει έγκυος), να βγει πιο δυνατή αποκτώντας ταυτόχρονα μια αντικειμενική στάση ζωής.

Η ίδια εξομολογείται ότι «στο παρελθόν, έψαχνα πάντοτε για απαντήσεις. Σήμερα ξέρω ότι υπάρχουν μόνο ερωτήσεις. Έτσι, το μόνο που κάνω είναι να ζω».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.