fbpx

ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥτης Πέρσας Σούκα

Tην πρώτη μέρα του Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το CD Όλα τα ναι του κόσμου από την Platinum Records με 11 τραγούδια της Ελεάνας Βραχάλη εμπνευσμένα από τα δύο βιβλία της καθηγήτριας ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Φωτεινής Τσαλίκογλου Δεν μ' αγαπάς. Μ' αγαπάς και Όλα τα ναι του κόσμου, καθώς και 8 κείμενα της συγγραφέως.

Με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου στην παραγωγή και σε ενορχήστρωση του Θέμη Καραμουρατίδη, καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου καλούνται να δώσουν το παρών βάζοντας ο καθένας τη δική του πινελιά στο συγκεκριμένο άλμπουμ: Τάνια Τσανακλίδου, Κάτια Δανδουλάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Μπέτυ Βαλάση, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιούλικα Σκαφιδά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Καίτη Κωνσταντίνου, Ηρώ, Ρένη Πιττακή, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιώτα Νέγκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Θέμης Καραμουρατίδης, Παναγιώτης Τσεβάς, Νικόλας Μεταξάς, Φιλοθέη Μωρίκη, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Θανάσης Αλευράς, Onirama, Μιχάλης Κωτσόγιαννης, Haig Yazdjian.

Ξεκινώντας με τα τραγούδια και τις ερμηνείες που ξεχωρίζουν, η Τάνια Τσανακλίδου στο «Κάποτε δεν ήμουνα εγώ» μας μιλάει στην ψυχή γνωρίζοντας σαν την παλάμη του χεριού της αυτό το μαγικό κουμπί της ευαισθησίας μας. Η «Καληνύχτα» του Μιχάλη Χατζηγιάννη, μπαλάντα σε μουσική του ίδιου, που δείχνει το μέγεθος του ταλέντου του στη σύνθεση και στην ερμηνεία. Το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ ασυζητητί. Η Ηρώ δίνει όλη της την ενέργεια στο «Όλα τα ναι του κόσμου» και η Ανδριάνα Μπάμπαλη με την παραμυθένια φωνή της μας τραγουδά με τη γλυκύτατη μελωδία της «Να νιώθω κι ας μην καταλαβαίνω». Η Γιώτα Νέγκα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την «Πιο ωραία λέξη». Η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Φιλοθέη Μωρίκη πολύ καλές στο «Πού να σε βρω» και «Να μιλάω για σένα». Τα υπόλοιπα τραγούδια κινούνται στην ατμόσφαιρα του ήπιου και του ουδέτερου.

Στους ηθοποιούς, από την άλλη, η Κάτια Δανδουλάκη αποδίδει το κείμενο ιδανικά, με τη σωστή τοποθέτηση της φωνής της και τη βελούδινη χροιά της. Ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος εξαιρετικοί επίσης. Η Μπέτυ Βαλάση δεν είναι καθόλου δύσκολο να μας πείσει με την πολύχρονη πείρα της για το πώς φτιάχνεται το «μαντί». Οι ερμηνείες των υπόλοιπων ηθοποιών σε σύγκριση με την απόδοση των προαναφερθέντων δεν αποδεικνύονται το ίδιο ενδιαφέρουσες.

Το άλμπουμ σε γενικές γραμμές μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόλογο.

Αυτό όμως που οφείλουμε να εκτιμήσουμε πιο πολύ και που αντηχεί τόσο γλυκά στ’ αυτιά μας είναι ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο ΚΕ.ΘΕ.Α. «Εν δράσει». Σ’ αυτό το συγκεκριμένο σημείο, όλα τα όχι απορρίπτονται και «όλα τα ναι του κόσμου» ακούγονται μεμιάς πολύ πιο εύηχα...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.