fbpx
«Fast & Furious 7» της Τούλας Ρεπαπή

«Fast & Furious 7» της Τούλας Ρεπαπή

Το 2001, η ταινία THE FAST & THE FURIOUS: ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ έκανε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα των πειραγμένων, ή άλλως «βελτιωμένων», αυτοκινήτων. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε η δεύτερη ταινία, ενώ το 2006 είδαμε την τρίτη, με τίτλο THE FAST & THE FURIOUS: TOKYO DRIFT. Το 2009, η τέταρτη ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ εισπράξεων κι επέβαλε ακόμα περισσότερα σπιναρίσματα στους δρόμους. Η πέμπτη ταινία της σειράς, FAST & FURIOUS 5: ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ χτύπησε κόκκινο στα ταμεία παγκοσμίως και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια blockbuster περιπέτεια που μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστική. Πώς; Με την έκτη ταινία, όπου όλη η ομάδα επανήλθε, περισσότερο έτοιμη από ποτέ, για την πιο αδρεναλινική περιπέτεια της σειράς.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, ασφαλώς, τα αμάξια. Τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ηρώων και αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά τους. 1968 Dodge Charger R/T, Dodge Challenger SRT 392, 1968 Chevy Camaro Z/28, 2014 Subaru WRXSTI, 2014 Jeep Rubicon X, ενώ στο Άμπου Ντάμπι –ένα αυτοκίνητο διαπερνά τρεις γυάλινους πύργους– βλέπουμε, μεταξύ άλλων, αμάξια όπως 2015 Dodge Charger, McLaren P1, 2014 Dodge Viper, Ferrari 458, 2012 Bugatti Veyron, W Motors Lykan Hypersport, 1969 Ford Gran Torino, Maximus Ultra-Charger, 1970 Plymouth Barracuda, 1998 Toyota Supra, 2014 Jaguar F-Type R, 2014 Maserati Ghibli, 2010 Lamborghini Aventador, 2008 Aston Martin DB9.

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές σκηνές είναι η ελεύθερη πτώση αμαξιών από ένα εμπορικό αεροσκάφος C-130, ενώ οι αναμετρήσεις σώμα με σώμα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με την προσθήκη του Τζέισον Στέιθαμ να εκτοξεύει την τεστοστερόνη στα ύψη. Στην πρώτη ταινία, οι δύο πρωταγωνιστές είχαν πάρει χωριστούς δρόμους, με τον Βιν Ντίζελ να δραπετεύει στο Μεξικό και τον Πολ Γουόκερ ν' αναβαθμίζεται σε πράκτορα του FBI στο Μαϊάμι. Στην πέμπτη ταινία το αχτύπητο δίδυμο, με τον δικό του ιδιότυπο κανόνα ηθικής, που έχει ως κορωνίδα τους οικογενειακούς δεσμούς, επέστρεψε με μια ληστεία που ανάγκασε τους δύο πρωταγωνιστές να πάρουν και πάλι χωριστούς δρόμους, εκτοξεύοντας την ταινία στην κορυφή του box office της Universal. Η έκτη ταινία είχε πολλές ανατροπές κι απώλειες (με την Γκαλ Γκαντόν –Ζιζέλ– να μας αποχαιρετά με μια αλησμόνητη πτώση) και τον Τζέισον Στέιθαμ να κάνει την απειλητική εμφάνισή του στην τελευταία σκηνή, για ένα πολλά υποσχόμενο sequel.

«Fast & Furious 7» της Τούλας Ρεπαπή

Εκρηκτικές σκηνές δράσης, απίστευτες ταχύτητες, ξέφρενες σκηνές καταδίωξης, τοπία που κόβουν την ανάσα, σε Άμπου Ντάμπι και Αζερμπαϊτζάν, χιούμορ, συναίσθημα και πανέμορφες γυναίκες δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε η αδρεναλίνη να χτυπάει, κάθε φορά, κόκκινο! Οι κόντρες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο είναι οριακό και για έπαθλο έχει οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η απόλυτη ελευθερία και μια φυσιολογική ζωή...

Το νούμερο 7 είναι ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο γρήγορο και ανατρεπτικό. Αλλά ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησαν όλα... Tην πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή με τις κόντρες στο νυχτερινό Λος Άντζελες, με τον Ντόμινικ Τορέτο και τον αστυνομικό Μπράιαν Ο' Κόνερ να πρωτοστατούν στις κούρσες. Δυο χρόνια αργότερα μπήκαμε, με οδηγό μας τον Μπράιαν, στον υπόκοσμο του Μαϊάμι και διαπιστώσαμε ότι ακόμα κι ένα άψογα οργανωμένο έγκλημα μπορεί να διαλευκανθεί, αν έχεις το πόδι μονίμως στο γκάζι... Στην τρίτη ταινία μεταφερθήκαμε από την Αμερική στους ακόμα πιο επικίνδυνους δρόμους της πρωτεύουσας των αγώνων drift και της Ιαπωνίας, στο Τόκυο. Στην τέταρτη, περιπλανηθήκαμε στις μεξικανικές ερήμους με πιο ζόρικες διαθέσεις: τέρμα τα γκάζια, τα λάστιχα φλέγονται, οι μηχανές μουγκρίζουν, τα πειραγμένα αμάξια ίπτανται, οι νόμοι της βαρύτητας αγνοούνται και τα πάντα σε αυτό το μεταμοντέρνο γουέστερν έχουν ως στόχο την απονομή δικαιοσύνης. Και στο τελευταίο πλάνο: ο Μπράιαν κάνει την απόλυτη θυσία κι απελευθερώνει τον Ντομ, γράφοντας τον πρόλογο για την πέμπτη ταινία όπου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το δίδυμο τα έβαλε με τον υπόκοσμο που ήθελε να τους σκοτώσει και τους δύο, αλλά και με έναν σκληρό ομοσπονδιακό πράκτορα που έκανε τα αδύνατα δυνατά να τους συλλάβει αναγκάζοντάς τους, τελικά, να χωριστούν διατρέχοντας την υφήλιο. Τελευταίο πλάνο ταινίας: προπομπός εξελίξεων και ανατροπών για την 6η συνέχεια, όπου πρωταγωνιστεί ο μεγάλος έρωτας του Ντομ, η Λέτι (με τη Μισέλ Ροντρίγκεζ που την ενσαρκώνει να μαθαίνει πως ανασταίνεται στην έκτη ταινία της σειράς, βλέποντας την πέμπτη ταινία σε έναν κινηματογράφο στο Παρίσι) και με τον Χομπς να συνεργάζεται με εκείνους που καταδίωκε. Μετά τον Όουεν Σο, τον θάνατο της Ζιζέλ και το θανατηφόρο τρακάρισμα του Χαν, η εμφάνιση του Τζέισον Στέιθαμ προετοιμάζει το κοινό πως κάτι πολύ μεγάλο ακολουθεί!

Ύστερα από 4 ταινίες, ο Τζάστιν Λιν αφήνει τη σκηνοθετική καρέκλα της έβδομης ταινίας στον Τζέιμς Γουάν, σκηνοθέτη των ταινιών SAW, THE CONJURING και INSIDIOUS, ο οποίος ήταν λάτρης των προηγούμενων ταινιών. Ο ξαφνικός θάνατος του Πολ Γουόκερ πάγωσε την παραγωγή και συντάραξε όλους τους συντελεστές, καθώς με τη συνεργασία τους επί δεκαπέντε χρόνια είχαν γίνει μια οικογένεια. Την αρχική συζήτηση περί ακύρωσης της ταινίας διαδέχτηκε η πεποίθηση πως ο Πολ θα ήθελε να ολοκληρωθεί, οπότε και ανέλαβαν να βρουν τρόπο να συμπληρώσουν τις υπολειπόμενες σκηνές, έχοντας τη βοήθεια των αδερφών του Πολ, Κέιλεμπ και Κόντι.

Τι να κάνετε; Να μην τη χάσετε! Είναι απόλαυση – και όχι μόνο για τους fan του είδους.

«Fast & Furious 7» της Τούλας Ρεπαπή

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Ηθοποιοί: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούκαντρις» Μπρίτζες, Έλσα Πατάκι, Τζιμόν Χούνσου, Τζέισον Στέιθαμ, Κερτ Ράσελ
Μουσική: Μπράιαν Τάιλερ
Παραγωγή: Universal
Διανομή: United International Pictures

Από 2 Απριλίου 2015 στους κινηματογράφους.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«“Άγνωστοι μεταξύ μας” του Άντριου Χέιγκ» του Μανώλη Γαλιάτσου

Η θλίψη των βρικολάκων Όλη η ταινία βρίσκεται εκεί, συμπυκνωμένη στο πρώτο πλάνο της, με την παρατεταμένη διπλοτυπία της πόλης που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει και του ήρωα που αναμένει πίσω απ’ το τζάμι του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.