fbpx
43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων, το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα πραγματοποιηθεί στις 20-26 Σεπτεμβρίου με πρωταγωνιστές τους κινηματογραφιστές και το κοινό που αγαπά και στηρίζει την ταινία μικρού μήκους.

Η Δράμα υποδέχεται και φέτος τους Έλληνες μικρομηκάδες στην πιο κεφάτη γιορτή του ελληνικού σινεμά, που κάθε Σεπτέμβρη μεταμορφώνει το κέντρο της πόλης και το πανέμορφο υδάτινο πάρκο της, όπου στεγάζεται το Φεστιβάλ, σε ένα ξέφρενο κινηματογραφικό πλατό. Το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και να ενθαρρύνει τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας.

Το Φεστιβάλ γυρίζει σελίδα στην ιστορία του, με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σακαρίδη, που ανέλαβε καθήκοντα σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία παγκοσμίως, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες μικρομηκάδες διαπρέπουν στα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού. Αυτός είναι και ο λόγος που, πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και σε φυσικούς χώρους και online. Επίσης, με χαρά το φετινό Φεστιβάλ Δράμας ανακοινώνει τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι στην επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού του Προγράμματος.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον ανακαινισμένο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, το νέο hotspot του φεστιβάλ, την αίθουσα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Παράλληλα, πρώτη φορά θα στηθεί ένα Drive-in δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη (το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας). Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ οnline, θα πρέπει να εγγραφούν εδώ. Οι εγγραφές ξεκινούν με το άνοιγμα της πλατφόρμας, στις 20/9/20.

Συνολικά θα προβληθούν 141 ταινίες από 37 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ.
Όπως σημειώνει ο Γιάννης Σακαρίδης, «σε μια χρονιά που όλος ο κόσμος έχει κλονιστεί από τη πανδημία, ετοιμάσαμε ένα φεστιβάλ που θα υποστηρίξει τις ταινίες και θα δώσει ελπίδες στους δημιουργούς. Σε καιρούς κρίσης οι ταινίες μπορούν να προκαλέσουν, να μας μεταφέρουν σε άλλα μέρη, να ενημερώσουν, να μαγέψουν, να μας θεραπεύσουν».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομότιτλου μυθιστορήματος του «Βασιλιά»,...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.