fbpx
«Best of the‘60s»: Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά στο OPEN C.A.S.E. 303

«Best of the‘60s»: Αφιέρωμα στη γενιά καλλιτεχνών του ’60 σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά στο OPEN C.A.S.E. 303

Στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, εκτός από την οικονομική παράμετρο, που είναι βέβαια καθοριστική, προβληματιζόμαστε, επανεξετάζουμε κι αναθεωρούμε συστήματα αξιών που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Μαζί με αυτά, επανεξετάζουμε και πολλά ζητήματα που αφορούν την τέχνη της δικής μας εποχής, αλλά και παλαιότερων, όπως είναι οι δεκαετίες του ’30 και του ’60. Κυρίως την περίοδο του ’60 –της οποίας τα πολιτισμικά προϊόντα είχαμε την τύχη, ως άμεσοι απόγονοι, να κληρονομήσουμε– δημιουργήθηκαν έργα που διεύρυναν τις νοηματικές σημασίες, τις αισθητικές αντιλήψεις και φυσικά τον νέο ρόλο που αποκτούσε η τέχνη, καθώς βασιζόταν στη θετική ανταπόκρισή της από μια κοινωνία που επιζητούσε εναγωνίως κατά τη μεταπολεμική εποχή να ανανεωθεί ολοκληρωτικά, θέτοντας τα θεμέλια για ριζοσπαστικές και ουσιώδεις αλλαγές.

open case1

Οι σημαντικοί καλλιτέχνες και τα εικαστικά έργα που δημιουργήθηκαν τότε θεωρούνται, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, κορυφαία, καθώς άνοιξαν τους δρόμους για τις σύγχρονές μας εικαστικές αντιλήψεις, μέσα από ουσιαστικές τομές και πρωτοπορίες, οι οποίες οικοδομήθηκαν κατά τα πρώτα εκείνα δύσκολα αλλά ελπιδοφόρα χρόνια, κατορθώνοντας μέχρι και σήμερα να μας εκπλήσσουν. Στο OPEN C.A.S.E. 303- CENTER FOR ARTS SCIENCE & EDUCATION θα παρουσιαστεί, από 12 Μαΐου μέχρι και 5 Ιουνίου 2016, μια αντιπροσωπευτική έκθεση των πιο σημαντικών καλλιτεχνών εκείνης της γόνιμης εποχής, μέσα από έργα τα οποία δικαίως θαυμάζουμε (γιατί πρόκειται για μουσειακά έργα) καθώς εξακολουθούν να δίνουν νόημα στην ζωή μας και να μας συγκινούν. Ορισμένα από τα έργα που θα εκτεθούν (τα οποία προέρχονται από αναγνωρισμένες ιδιωτικές συλλογές) αφορούν τον Παύλο (Διονυσόπουλο), τον Νικ. Κεσσανλή, την Chryssa, τον Βλ. Κανιάρη, τον Αλ. Φασιανό, τον Β. Σπεράντζα, τον Νικ. Στεφάνου, τον Δημ. Κοκκινίδη, τον Σωτ. Σόρογκα, τον Δημ. Μυταρά, τον Χρ. Καρά, τον Δ. Κοντό, τον Αλ. Ακριθάκη, αλλά και τους καλλιτέχνες που –ερχόμενοι από πιο παλιά– συνέχισαν, μέσα από ένα ανανεωτικό πνεύμα, να δημιουργούν κορυφαία κι αξεπέραστα έργα, όπως ο Σπ. Βασιλείου, ο Παν. Τέτσης, κ.α.

open case2

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του OPEN C.A.S.E., η συγκεκριμένη έκθεση θα συνοδεύεται από διαλέξεις και κατά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν, θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από έγκριτο ιστορικό τέχνης, όπου μετά τις ομιλίες (συνοδευόμενες από προβολές διαφανειών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φυσικά δίπλα στα αυθεντικά έργα), θα ακολουθεί διάλογος με το κοινό, κατά τον οποίο θα λύνονται απορίες και θα εμπλουτίζονται οι γνώσεις μας για την τέχνη, που πάντα μας ανοίγει ορίζοντες.

open case3

Best of the‘60s
12 Μαΐου έως 5 Ιουνίου, 2016
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12:00-20:30 & Σάββατο και Κυριακή 12:00-16:00 (Είσοδος Ελεύθερη)

Open C.A.S.E. 303
Λ. Κηφισίας 303, ΤΚ 14561, Κηφισιά
Τηλ.: 211-4064986
website 
facebook

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.