fbpx
Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

Την Κυριακή 31 Μαΐου εγκαινιάζεται στη WTC Gallery, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ, η έκθεση των Αποστόλη Ζολωτάκη, Lulwah Al Homoud και Κέλλυς Αθανασιάδου με τίτλο «Trinity».

Η επιμελήτρια της έκθεσης, δρ Ντόρα Ρογκάν-Ηλιοπούλου, σημειώνει: «Οπωσδήποτε, δεν είναι τυχαία ούτε και καταναγκαστική η συνύπαρξη των τριών συγκεκριμένων δημιουργών στην τωρινή παρουσίαση. Πρόκειται, δίχως υπερβολή, για μια χαρισματική, ενστικτωδώς και οργανικά βιωμένη εναρμόνιση της εικαστικής γραφής και των τριών δημιουργών μέσ' από την επιμέρους απόλυτα προσωπική εικαστική έκφραση του καθενός. Ιδιαίτερα σημαίνον και σημαντικό εδώ είναι ότι ο όρος trinity, υπερσκελίζοντας την όποια συμπτωματική αριθμητική αναφορά στους τρεις δημιουργούς, επιβάλλεται αυτούσια και συνάγεται –ουσιαστικά– από το μεταφυσικό περιεχόμενο της δουλειάς τους. Περιεχόμενο βιωμένο, εικαστικά, νοητικά, ψυχολογικά, κοντολογίς οργανικά, σε μια διαρκή διαπασών από τον καθένα. Και στις τρεις περιπτώσεις που αποτελούν οι σημαντικοί αυτοί καλλιτέχνες διαπιστώνουμε ή, καλύτερα, γινόμαστε κάθε φορά συνεργοί εκείνης της μεταφυσικής διαδικασίας που μεταλλάσσει το πνεύμα σε ύλη, και αντίστροφα».

Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις:

Κυριακή 7 Ιουνίου, η διεθνούς φήμης πιανίστρια Ksenia Kouzmenko θα παρουσιάσει κονσέρτο κλασικής μουσικής. Αργότερα, το γκρουπ Omicron Project θα παραθέσει κονσέρτο μουσικής τζαζ.

Κυριακή 14 Ιουνίου, ποιητική βραδιά με τον εκδότη του οίκου «Ta Grammata» Hero Hokwerda, ο οποίος μεταφράζει και απαγγέλλει ελληνική ποίηση.

Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

Έκθεση «Trinity» των Αποστόλη Ζολωτάκη, Lulwah Al Homoud, Κέλλυς Αθανασιάδου
Εγκαίνια: Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Διάρκεια: 31 Μαΐου – 28 Ιουνίου 2015
Επιμέλεια έκθεσης: δρ Ντόρα Ρογκάν-Ηλιοπούλου

Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

WTC Gallery, Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ, Ολλανδία

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Ολλανδίας.

Έκθεση «Trinity» στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ρότερνταμ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι νικήτριες και ο νικητής του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τους/τις νικητές/τριες του Βραβείου Τέχνης 2024: είναι η Ειρήνη Μίγα, η Κατερίνα Νάκου και ο Στρατής Ταυλαρίδης. Από το 2019 που ξεκίνησε, ο θεσμός του...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»: Η έκθεση της Άννας Τσαπάρα θα σας ταξιδέψει

Προσωπικά βιώματα αλλά και εικόνες που κάτι έχουν να της πουν γίνονται η σπίθα που ανάβει τη φλόγα της έμπνευσης. Τα πινέλα της Άννας Τσαπάρα παίρνουν φωτιά, με το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

Η αναδρομική έκθεση Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Sianti και τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σημαντικού καλλιτέχνη, κατά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.