ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»
Ο πολυχώρος «The Loft» εγκαινιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας «The ArtLoft», με τίτλο «Συνομιλίες», την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα αποφοίτων και τελειοφοίτων του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, Ξενοφών Μπίτσικας – Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Χαρίσης και Μάνος Κατσάρης – Επίκουροι Καθηγητές: «Συνομιλώ, συνδιαλέγομαι, συσκέπτομαι, συνδιασκέπτομαι, διαπραγματεύομαι, αναιρώ και επαναπραγματεύομαι στερεότυπα και νέες θέσεις, και δοξασίες και απόψεις περί τέχνης και εικαστικού αντικειμένου. Δύο γενιές καλλιτεχνών, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνομιλούν μέσα από το εικαστικό τους έργο και τις κοινές προσλαμβάνουσες στη διαμόρφωση της εικαστικής τους σκέψης. Οι μεν έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την εικαστική τους πορεία με αξιοσημείωτη σαφήνεια, καθαρότητα λόγου και προσωπικής έκφρασης, οι δε την ξεκινούν με την ίδια αφετηρία, το ίδιο πάθος και τη σηματοδότηση του προσωπικού τους ύφους. Ο βιομηχανικός χώρος του LOFT αποτελεί πεδίο ανάδειξης της εικαστικής δημιουργίας και αφορμή κριτικής για το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της εικαστικής πράξης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από την εκπαίδευση. Οι νέοι εικαστικοί αναδεικνύουν μέσα από το έργο τους την ουσιαστική και βαθιά, πολυεπίπεδη παιδεία χωρίς εργαλειακές λογικές και μηχανικές συνταγές. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κατασκευές και βίντεο συνυπάρχουν και συνομιλούν, και κάτω από τις πολυδιάστατες εικαστικές μορφές έκφρασης διαφαίνεται ακόμη ένας τύπος συνομιλίας [...] με εκείνους που τους δίδαξαν και καθόρισαν, σχετικά, τους τρόπους να βλέπουν τα πράγματα».

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

Η εικαστική πλατφόρμα «The ArtLoft», την οποία οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει εννέα εικαστικές εκθέσεις, που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο «The Loft» έως τα μέσα Ιουλίου. Σε συνεργασία με καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας, παρουσιάζονται τα εργαστήριά τους και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στις 20:30
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Ιανουαρίου 2015 – 4 Φεβρουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 12:00-00:00
The Loft: Καπνικαρέας 3, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Παλίμψηστο εννοιών»: Διπλή ατομική έκθεση του εικαστικού Γιάννη Στεφανάκι

Στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα, παρουσιάζονται για έναν μήνα (9 Μαΐου – 9 Ιουνίου) τα ζωγραφικά έργα του Γιάννη Στεφανάκι. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με τίτλο «Παράδοση»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας Corinth Exposed 2018 φιλοξενεί από το Σάββατο 21 Απριλίου έκθεση φωτογραφίας των έργων που διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.