fbpx

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΛΑΧΟΥΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΩΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ»

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΛΑΧΟΥΡΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΩΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ»
Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου more Veneto του Γιώργου Γώτη (Εκδόσεις Στιγμή), το οποίο φιλοτέχνησε ο Απόστολος Πλαχούρης, πραγματοποιείται διπλή εικαστική έκθεση, ζωγραφικής και φωτογραφίας, του Απόστολου Πλαχούρη και του Γιώργου Γώτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», από τις 18 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Το σύγγραμμα περιέχει εντυπώσεις του συγγραφέα από τις επισκέψεις του στη Βενετία, που αποτέλεσε αναγεννησιακό κέντρο με βαθιές σχέσεις με τον ελληνισμό, συντηρώντας μάλιστα ελληνική παροικία.

Η έκθεση αποτελεί μία κοινή καλλιτεχνική έκφραση και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό του συγγραφέα και σχέδια του εικαστικού, που περιέχονται στο σύγγραμμα, καθώς και άλλα αδημοσίευτα έργα του (γλυπτά, χαρακτικά σε μήτρα πλεξιγκλάς, σχέδια με μελάνι, λάδι, ακρυλικά, υδατοχρώματα, κάρβουνο, μαρκαδόρους, μολύβι).

Οι αποτυπώσεις του φωτογραφικού φακού συνδέονται νοηματικά και αισθητικά τόσο με το βιβλίο όσο και με τα σχέδια, εκφράζοντας τη χρησιμότητα των διαφορετικών προσεγγίσεων σε ένα θέμα.

Οι αποτυπώσεις του φωτογραφικού φακού συνδέονται νοηματικά και αισθητικά τόσο με το βιβλίο όσο και με τα σχέδια, εκφράζοντας τη χρησιμότητα των διαφορετικών προσεγγίσεων σε ένα θέμα. Τα διαφορετικά εκφραστικά μέσα (γραφή, εικαστικά, φωτογραφία), που θα απολαύσει ο θεατής, δημιουργούν σχέσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, αντιθετικά και ολοκληρωτικά μεταξύ τους, προκαλώντας τον να αντιληφθεί και να αισθανθεί πώς στην τέχνη, από διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορεί να αποκαλυφθεί η μοναδική αίσθηση του έργου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 7:30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο (στάση Μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 34 52 150

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00

Είσοδος ελεύθερη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.