fbpx

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ της Ελένης Χωρεάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ της Ελένης Χωρεάνθη

Το βράδυ της Παρασκευής 30-5-2014, στον όμορφο εκθεσιακό χώρο του βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101), έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της δεύτερης έκθεσης έργων ζωγραφικής του Αγρινιώτη ζωγράφου και σκηνοθέτη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βασίλη Ραμμόπουλου, με τον τίτλο «Μικρές φύσεις». Για την έκθεση μίλησαν ο Θανάσης Σκύφας, υπεύθυνος του πολυχώρου Έναστρον, και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης.

Ο καλλιτέχνης εκθέτει 18 έργα, που τα διακρίνει λεπτή αισθαντικότητα και λεπτεπίλεπτη αισθησιακή διάθεση. Τα απαλά, γήινα, ευαίσθητα, χρώματα και οι συγκρατημένα τρυφερές αποχρώσεις των «μικρών φυσικών» τοπίων, που θυμίζουν παλιές βινιέτες ή γκραβούρες, προσδίνουν στα μικροσκοπικά στο σύνολό τους έργα μια δυναμική διάρκειας, που τα καθιστά ικανά να επιβάλλονται και δημιουργούν μιαν άκρως ποιητική ατμόσφαιρα, η οποία μεταφέρει στα αισθησιακά τοπία των παραλίμνιων περιοχών και της εξαίσιας μελαγχολικής μεσολογγίτικης γοητείας, διαχρονικό έργο της λιτής ομορφιάς της λιμνοθάλασσας...

Οι «μικρές φύσεις», οι πολύ όμορφες και πολλά υποσχόμενες καλλιτεχνικές εκφάνσεις του Βασίλη Ραμμόπουλου, ενέχουν στοιχεία διαχρονικότητας, φέρουν τη σφραγίδα ατομικότητας του δημιουργού τους και επιβάλλονται με τη γνησιότητα, την απλότητα, την απαλότητα των γραμμών και των χρωμάτων και την αλήθεια τους, όχι μόνο ως εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα και αξιαγάπητα «κοσμήματα», αλλά και ως σπουδαία έργα τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου 2014.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.