fbpx

ΕΚΘΕΣΗ «GROUND ZERO»

ΕΚΘΕΣΗ «GROUND ZERO»

Δεκαεννέα καλλιτέχνες με διαφορετικό πολιτισμικό προφίλ παρουσιάζουν τη δουλειά τους πάνω σε ένα κοινό εννοιολογικό πλαίσιο, στην εικαστική έκθεση με τίτλο «Ground Zero», που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 9 Μαΐου, ώρα 20:00, στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point, από τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα κ. Jan Versteeg. Πρόκειται για έναν διάλογο μεταξύ Ολλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών στη βάση μιας πολύ συγκεκριμένης συναισθηματικής συνθήκης. Οι δημιουργοί καλούνται να φτάσουν ο καθένας στο δικό του «Σημείο Μηδέν» και να αποδώσουν οτιδήποτε έπεται για τον καθένα προσωπικά. Η δεδομένη συνθήκη δημιουργίας για τους συμμετέχοντες στην έκθεση είναι το «μη περεταίρω», η αποτύπωση δηλαδή της στιγμής εκείνης που εξαιτίας διαφορετικών συνθηκών –αδιάφορων για την παρούσα ανάγνωση– το άτομο αγγίζει τα όρια του κατώτερου άκρου της ύπαρξής του. Οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να διερευνήσουν τον «πάτο του βαρελιού» μέσα από οποιαδήποτε ειδική συνθήκη τούς φτάνει εκεί. Η απώλεια ενός φυσικού προσώπου, η καταδίκη ενός έρωτα, η έλλειψη έμπνευσης ή ακόμη και η κρίση της εποχής που διανύουμε σε επίπεδο ηθικό, οικονομικό, αξιακό μπορεί να αποτελούν συναισθηματικά μονοπάτια που οδηγούν τους δημιουργούς στο δικό τους «Ground Zero». Η έκθεση είναι μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο τρόπος που οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται την απόγνωση ή την αισιοδοξία βιώνοντας μια οριακή συνθήκη. Η παρουσίαση της έκθεσης έχει σκοπό να εμπλέξει συναισθηματικά τον θεατή μέσα στη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Lina-BebiLina BebiΣυμμετέχουν: John-SikkinJohn SikkinAd Arma, Peter Heij, Paulien Lethen, Henny Van Der Meer, Jan Mulder, Henk Puts, Bert Van Santen, John Sikking, Γιάννης Αδαμάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Θόδωρoς Δασκαλάκης, Χαρά Κωλαΐτη, Κλεομένης Κωστόπουλος, Κυριάκος Μορταράκος, Λίνα Μπέμπη, Σπυριδούλα Πολίτη, Δημήτρης Τράγκας, Αποστόλης Φανακίδης.

Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης / Κέλλυ Αθανασιάδου

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:00
Διάρκεια: 9 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 14:00-21:00
CAMP! Contemporary Art Meeting Point: Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2, Αθήνα, τηλ.: 2103247679, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.campoint.gr

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.
Το diastixo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.