fbpx

ΤΡΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

ΤΡΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Στην έκθεση «Τρεις εικαστικοί στο Porto Paros» παρουσιάζονται έργα τριών καλλιτεχνών που σχετίζονται, καλλιτεχνικά, με το νησί της Πάρου.

Ο Jan Mulder (1955) δημιουργεί αφηρημένα έργα με λάδι σε καμβά, που παραπέμπουν στον αφηρημένο αμερικανικό εξπρεσιονισμό. H έντονη χρωματική παλέτα των έργων του και η δημιουργία χώρων σε αυτά καθηλώνουν τον θεατή. Πολλά εξ αυτών δομούνται σε δίπτυχα επιτείνοντας την ένταση της σύνθεσης. H ποίηση μεγάλων ποιητών, όπως ο Rilke και o Celan, παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία των έργων του. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ατομικές και 60 ομαδικές εκθέσεις σε όλον τον κόσμο. Eίναι πρόεδρος του Dutch Tide Foundation.

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης (1963) δημιουργεί έργα αφηρημένα με ακρυλικά σε καμβά ενώ σε άλλα έργα μπλέκει το χώρο του συγκεκριμένου με το αφηρημένο, χρησιμοποιώντας μεικτές τεχνικές, όπως στη μεγάλη σειρά έργων 40x40, όπου η επεξεργασία φωτογραφίας συνδυασμένης με την τοποθέτηση ενός τάματος πάνω στον καμβά δίνει προεκτάσεις στον χώρο του αισθητικά συγκεκριμένου αλλά συγχρόνως ακαθόριστου-μεταφυσικού. Ο Zoλωτάκης έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη και την Ασία και ζει μόνιμα στην Ουτρέχτη.

Η Κέλλυ Αθανασιάδου δημιουργεί έργα που άλλοτε κινούνται κυρίως στην εννοιολογική γλυπτική με πολύ έντονες κυβιστικές επιρροές. Τα έργα είναι αφαιρετικά. Ασχολείται με τη γλυπτική μετάλλου από ανακυκλώσιμα βιομηχανικά υλικά. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και παράλληλα επιμελείται εικαστικών εκθέσεων.

Διάρκεια: 22 Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου

(Foyer και lobby ξενοδοχείου Porto Paros, Κολυμπήθρες, Πάρος, τηλ. 22840 52669)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.