fbpx
«35+3 Μορφές του Λόγου»: ατομική έκθεση της Έφης Ξένου στον Ιανό

«35+3 Μορφές του Λόγου»: ατομική έκθεση της Έφης Ξένου στον Ιανό

Συνεχίζεται η πρώτη ατομική έκθεση της σκιτσογράφου Έφης Ξένου με τίτλο 35+3 Μορφές του Λόγου στο IANOS Café (Σταδίου 24), ύστερα από τη διακοπή λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για 35+3 έργα, πορτρέτα λογοτεχνών, ποιητών και σημαντικών προσωπικοτήτων που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια από την ταλαντούχα σκιτσογράφο. Δημιουργήθηκαν κυρίως για τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα, και με ακουαρέλες, μαρκαδόρους, πενάκια φιλοτεχνήθηκαν με ρεαλιστικό τρόπο και πέρασαν στο χαρτί.

Μια εικαστική αναζήτηση των ανθρώπων πίσω από τις λέξεις.

Οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νάνος Βαλαωρίτης, Μιχάλης Γκανάς, Κική Δημουλά, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Τάσος Λειβαδίτης, Τίτος Πατρίκιος, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Βαγγέλης Χρόνης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Μίμης Ανδρουλάκης, Ελένη Αρβελέρ, Βασίλης Βασιλικός, Ρέα Γαλανάκη, Χρήστος Γιανναράς, Μάρω Δούκα, Ζυράννα Ζατέλη, Ισίδωρος Ζουργός, Μ. Καραγάτσης, Γιάννης Καλπούζος, Μένης Κουμανταρέας, Λένα Μαντά, Γιάννης Ξανθούλης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Ευγένιος Τριβιζάς, Χρήστος Χωμενίδης, Γιεβγκένι Ζαμιάτιν, Τζορτζ Όργουελ, Έζρα Πάουντ, Σωτήρης Δημητρίου, Χρήστος Χρηστοβασίλης, Γιάννης Ευσταθιάδης, Κοσμάς Πολίτης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Χόρχε Λούις Μπόρχες, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ίταλο Καλβίνο σε 35+3 έργα, πορτρέτα.

Εκτός από τον κατάλογο της έκθεσης, στον χώρο διατίθενται αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίγραφα των έργων, συλλεκτικό λεύκωμα με όλα τα έργα με τίτλο 35+3 Μορφές του Λόγου (εκδ. IANOS), σελιδοδείκτες και σημειωματάρια.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 10:00-15:00
IANOS Café, Σταδίου 24, Αθήνα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι νικήτριες και ο νικητής του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τους/τις νικητές/τριες του Βραβείου Τέχνης 2024: είναι η Ειρήνη Μίγα, η Κατερίνα Νάκου και ο Στρατής Ταυλαρίδης. Από το 2019 που ξεκίνησε, ο θεσμός του...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»: Η έκθεση της Άννας Τσαπάρα θα σας ταξιδέψει

Προσωπικά βιώματα αλλά και εικόνες που κάτι έχουν να της πουν γίνονται η σπίθα που ανάβει τη φλόγα της έμπνευσης. Τα πινέλα της Άννας Τσαπάρα παίρνουν φωτιά, με το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και...

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί Sianti

Η αναδρομική έκθεση Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην γκαλερί Sianti και τιμά τα πενήντα χρόνια (1974-2024) δημιουργίας του σημαντικού καλλιτέχνη, κατά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.