fbpx
Μιχαήλ Σόλοχοφ

Μιχαήλ Σόλοχοφ

«Μπορεί να πει κανείς ότι το μυθιστόρημα είναι το είδος εκείνο που προδιαθέτει περισσότερο κάποιον προς μια εις βάθος γνώση της απίθανης ζωής γύρω μας, αντί να τον ωθεί να προβάλλει το μικροσκοπικό εγώ του ως το κέντρο του σύμπαντος».

Μιχαήλ Σόλοχοφ |24.5.1905 - 21.2.1984|, Σοβιετικός συγγραφέας που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1965, μία από τις σημαντικότερες μορφές του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Το γνωστότερο από τα έργα του είναι το μυθιστόρημα «Ο ήσυχος Ντον», ένα επικό μυθιστόρημα σε τέσσερις τόμους που θεματοποιεί τη ζωή των κοζάκων στον ποταμό Ντον κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, της Ρωσικής Επανάστασης και του ρωσικού Εμφυλίου πολέμου. Το έργο θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον

Ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον |18 Απριλίου 1927 – 24 Δεκεμβρίου 2008| ήταν Αμερικανός πολιτικός επιστήμων, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τις θέσεις του περί μιας μεταψυχροπολεμικής νέας παγκόσμιας τάξης στο έργο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.