fbpx
Άλκης Αλκαίος

Άλκης Αλκαίος

«Κάποια στιγμή και ενώ η Αλεξίου κάνει πρόβα ένα κομμάτι, έρχεται ο Θεοφίλου, που ήταν παραγωγός του δίσκου, και μου λέει να αλλάξουμε μόνο μία μικρή φράση. Ίσως να ήταν και μία λέξη, δεν θυμάμαι καλά. Μάλλον το είχε συζητήσει με τον Μάτσα νωρίτερα, γιατί μου την έφερε σε ένα χαρτί. Το έσκισα μπροστά του και του είπα πως αλλαγή στον Αλκαίο δεν γίνεται. “Αμάν βρε αδερφέ μου, δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου” μου λέει.”Ναι” του λέω “ειδικά όταν έχει να κάνει με αυτόν τον ποιητή που υποδύεται τον στιχουργό”».

Από συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου για τον Άλκη Αλκαίο |23.11.1949 - 10.12.2012|, ποιητή και στιχουργό. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγγέλης Λιάρος, με καταγωγή από την Πάργα. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη και φυλακίστηκε, καθώς είχε εμπλακεί στην πρώτη απόπειρα απόδρασης του Αλέκου Παναγούλη, με αποτέλεσμα να βασανίζεται σε όλη του τη ζωή από κινητικά και νευρολογικά προβλήματα. Η μόνη ποιητική συλλογή που εξέδωσε ήταν η συλλογή «Εμπάργκο – Ποιήματα» το 1983.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Μίλτος Σαχτούρης

«Γύριζε στους δρόμους ο τρελός λαγός γύριζε στους δρόμους ξέφευγε απ' τα σύρματα ο τρελός λαγός έπεφτε στις λάσπες Φέγγαν τα χαράματα ο τρελός λαγός άνοιγε η νύχτα στάζαν αίμα οι καρδιές ο τρελός...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ιάκωβος Καμπανέλλης

«Τι ωραία που είν’ η αγάπη μου με το καθημερνό της φόρεμα κι ένα χτενάκι στα μαλλιά. Κανείς δεν ήξερε πως είναι τόσο ωραία. Κοπέλες του Άουσβιτς, του Νταχάου κοπέλες, μην είδατε την αγάπη μου; Την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.