fbpx
Émile Legrand

Émile Legrand

«Προ τριάκοντα περίπου ετών, αναγνούς περιελθόν εις τας όψεις μου αντίτυπον της βραχείας ειδήσεως ην ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος έγραψε περί του Ρήγα, κατελήφθην υπό συγκινήσεως βαθείας, βλέπων την έκθεσιν των πατριωτικών σχεδίων του θαρραλέου Θεσσαλού και την διήγησιν του τραγικού αυτού κατά τας όχθας του Δουνάβεως θανάτου».

Έτσι ξεκινάει το βιβλίο του «Ανέκδοτα έγγραφα περί Ρήγα Βελεστινλή» (1891) ο Εμίλ Λεγκράν |30.11.1841 - 14.11.1903|, Γάλλος φιλόλογος, συγγραφέας και ακαδημαϊκός, σημαντικός ελληνιστής και φιλέλληνας. Μεταξύ πολυάριθμων μελετών και εκδόσεών του γύρω από τα ελληνικά γράμματα, την ελληνική γλώσσα και ευρύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, συνέγραψε και εξέδωσε την «Ελληνική βιβλιογραφία», όπου συγκεντρώνει την ελληνική λαογραφία και λογοτεχνία από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες |6 Μαρτίου 1927 – 17 Απριλίου 2014| ήταν σπουδαίος Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του μαγικού ρεαλισμού και ένας από τους...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Γιώργος Θέμελης

Είπα ν’ αφήσω αυτό το πεθαμένο σπίτινα πάω να κατοικήσω επάνω στη θάλασσαΣκιές το κατοικούν ξεχασμένες φωνέςεξαρθρωμένες κούκλες ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες Το παράθυρο γέρνει γυμνό μέσα στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.