fbpx
Αμπούλ αλά Μαουντούντι

Αμπούλ αλά Μαουντούντι

Σαν σήμερα το 1979 πεθαίνει σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ο Αμπούλ αλά Μαουντούντι |25.9.1903 – 22.9.1979|, Πακιστανός ισλαμιστής λόγιος, νομικός και ιμάμης. Είναι από τις κορυφαίες μορφές της προσπάθειας διάδοσης του λεγόμενου «αληθινού ισλάμ» και της κυριαρχίας του μέσω της σαρία έναντι της εκκοσμίκευσης, της χειραφέτησης των γυναικών, τον εθνικισμό και τον κομμουνισμό. Μέσα από τα πολλά βιβλία του που αρχικά έγραψε στα ούρντου κι έπειτα μεταφράστηκαν στ’ αγγλικά και σε πολλές άλλες γλώσσες, ο αλ Μαουντούντι αντιτέθηκε σε όλα αυτά, αντιμετωπίζοντάς τα ως αποτελέσματα της δυτικής αποικιοκρατίας. Υποστήριξε με σθένος αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε «πνευματική απο-αποικιοποίηση» του ισλαμικού κόσμου.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον

Ο Σάμιουελ Φίλιπς Χάντιγκτον |18 Απριλίου 1927 – 24 Δεκεμβρίου 2008| ήταν Αμερικανός πολιτικός επιστήμων, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τις θέσεις του περί μιας μεταψυχροπολεμικής νέας παγκόσμιας τάξης στο έργο του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.