fbpx
Τσαρλς Σάντερς Περς

Τσαρλς Σάντερς Περς

«Κάποιες φορές ο άνθρωπος της επιστήμης εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι οι φιλόσοφοι δεν έχουν τόσο πρόθεση να ανακαλύψουν ποια είναι τα γεγονότα, αλλά μάλλον να αναζητήσουν την πεποίθηση εκείνη που βρίσκεται πιο πολύ σε αρμονία με το σύστημά τους».

Τσαρλς Σάντερς Περς |10.9.1839 - 19.4.1914|, Αμερικανός φιλόσοφος, ιδρυτής του πραγματισμού, μαθηματικός και επιστήμονας της λογικής. Οι ανακαλύψεις του αναγνωρίστηκαν πολύ μετά τον θάνατό του, μεταξύ αυτών και η κατανόησή του για τα λογικά κυκλώματα μεταγωγής που ορίζουν τη λογική σκέψη, κάτι που αργότερα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ψηφιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, όμως η «δύσκολη» προσωπικότητά του εμπόδισε όχι μόνο την ακαδημαϊκή του καριέρα αλλά και γενικότερα τη ζωή του – κάποια στιγμή, ο κορυφαίος αυτός επιστήμονας βρέθηκε να εξαρτάται από τον αρτοποιό της περιοχής του για να έχει να φάει, ενώ του έλειπε ακόμα και το χαρτί για τα συγγράμματά του.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ζιλ Μπαρμπέ ντ’ Ορεβιγί

Ο Ζιλ Μπαρμπέ ντ’ Ορεβιγί |2. 11. 1808 - 23. 4. 1889| ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος. Τα έργα του είναι ιστορίες μυστηρίου και φρίκης, με ανάλυση ψυχολογικών κινήτρων περισσότερο, χωρίς τίποτα το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.