Τσαρλς Σάντερς Περς

Τσαρλς Σάντερς Περς

«Κάποιες φορές ο άνθρωπος της επιστήμης εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι οι φιλόσοφοι δεν έχουν τόσο πρόθεση να ανακαλύψουν ποια είναι τα γεγονότα, αλλά μάλλον να αναζητήσουν την πεποίθηση εκείνη που βρίσκεται πιο πολύ σε αρμονία με το σύστημά τους».

Τσαρλς Σάντερς Περς |10.9.1839 - 19.4.1914|, Αμερικανός φιλόσοφος, ιδρυτής του πραγματισμού, μαθηματικός και επιστήμονας της λογικής. Οι ανακαλύψεις του αναγνωρίστηκαν πολύ μετά τον θάνατό του, μεταξύ αυτών και η κατανόησή του για τα λογικά κυκλώματα μεταγωγής που ορίζουν τη λογική σκέψη, κάτι που αργότερα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ψηφιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, όμως η «δύσκολη» προσωπικότητά του εμπόδισε όχι μόνο την ακαδημαϊκή του καριέρα αλλά και γενικότερα τη ζωή του – κάποια στιγμή, ο κορυφαίος αυτός επιστήμονας βρέθηκε να εξαρτάται από τον αρτοποιό της περιοχής του για να έχει να φάει, ενώ του έλειπε ακόμα και το χαρτί για τα συγγράμματά του.

#ΣανΣημερα #OnThisDay #sansimera #diavazo #vivlio #βιβλίο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Μιχάι Εμινέσκου

«Τα σπίτια της κοιλάδας, έλα, σκοτάδι, κλείσε,αβάσταγο το βήμα μου να τρέξει να τη βρει,στην ακακία θα μείνουμε τη νύχτα όλη, κι εκείγια ώρες θα σου λέω πόσο ακριβή μού είσαι. Με στηριγμένο το ένα πάνω...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: