fbpx
Υπόθεση Λέβενγουορθ

Υπόθεση Λέβενγουορθ

Ένα μυθιστόρημα σταθμός στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας γραμμένο από τη συγγραφέα-πρότυπο της Άγκαθα Κρίστι, που θαύμαζαν ο Ουίλκι Κόλινς και ο Κόναν Ντόιλ: Η διάσημη Υπόθεση Λέβενγουορθ της «μητέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος» μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Η Υπόθεση Λέβενγουορθ εκδόθηκε το 1878, γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και άσκησε τεράστια επίδραση στη μετέπειτα πορεία της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του οποίου ο Σέρλοκ Χολμς γεννήθηκε εννέα χρόνια αργότερα, δήλωνε διαρκώς τον θαυμασμό του για το βιβλίο. Η Άγκαθα Κρίστι θεωρείται πως εμπνεύστηκε τον εκκεντρικό χαρακτήρα του Πουαρό από τον αστυνόμο Γκράις, τη Μις Μάρπλ από άλλη ηρωίδα της Γκριν και σύστηνε την Υπόθεση Λέβενγουορθ μέσα από τα δικά της βιβλία. Το Πανεπιστήμιο Yale περιέλαβε το πρώτο αυτό μυθιστόρημα της Γκριν στη διδακτέα ύλη της Νομικής Σχολής του ως ιδανικό υπόδειγμα των κινδύνων που προκαλούνται από τη χρήση των περιστασιακών αποδεικτικών στοιχείων.

 

Υπόθεση Λέβενγουορθ
Anna Katharine Green
Μετάφραση: Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
Gutenberg
542 σελ.
ISBN 978-960-01-1878-0
Τιμή: €18,00

001 patakis eshop

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΟΙΗΣΗ
Στα υψίπεδα των ανέμων να πέσεις νικητής

«Φίλτατοί μου: Σας ευχαριστώ όλους εσάς, από βάθους καρδιάς, που θέλετε να τιμήσετε αυτό το μικρό δείγμα από αυτή την αθώα μου διαστροφή, που εσείς θεωρείτε “ποίηση”... »...Θα συνεχίσω βέβαια να γράφω αυτά που γράφω,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.