fbpx

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Η Νικόλ και ο Αντρέ, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι συνταξιούχων καθηγητών, κάνουν ένα ταξίδι στη Μόσχα της δεκαετίας του '60, για να επισκεφθούν τη Μάσα, κόρη του Αντρέ από προηγούμενο γάμο. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού οι ήρωες βιώνουν μια διπλή κρίση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. Το πρόβλημα της επικοινωνίας με τον άλλο επανέρχεται συνεχώς στη νουβέλα, καθώς και οι θλιβερές επιπτώσεις των γηρατειών: σωματική φθορά, απάρνηση της σεξουαλικότητας, παραίτηση από σχέδια, απώλεια της ελπίδας. Ταυτόχρονα, όμως, η προσωπική ιστορία παντρεύεται με τη συλλογική Ιστορία. Η απογοήτευση του Αντρέ που δεν βρίσκει στη Μόσχα το απόλυτο σοσιαλιστικό ιδεώδες, όπως περίμενε, δίνει αφορμή για ένα σχόλιο στην ΕΣΣΔ της εποχής εκείνης.

Η «Παρεξήγηση στη Μόσχα» γράφτηκε το 1966-1967 και επρόκειτο να συμπεριληφθεί στην Προδομένη γυναίκα. Η Simon de Beauvoir, όμως, την αντικατέστησε με το «L' Âge de discrétion», και η νουβέλα εκδόθηκε τελικά για πρώτη φορά το 1992 στην επιθεώρηση Roman 20-50.

Πολύ προσεγμένη, όπως πάντα, η μετάφραση της Σοφίας Διονυσοπούλου.

Παρεξήγηση στη ΜόσχαΠαρεξήγηση στη Μόσχα
Σιμόν Ντε Μποβουάρ
μετάφραση: Σοφία Διονυσοπούλου
Μεταίχμιο
136 σελ.
Τιμή € 6,60
1-patakis-link

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.