fbpx
Το θέατρο της Έλενας Πέγκα Ουρανία Αναγνώστου Κάπα Εκδοτική

Το θέατρο της Έλενας Πέγκα


Πρόκειται για ένα βιβλίο που προβαίνει σε μία κριτική παρουσίαση του συνόλου των θεατρικών έργων της συγγραφέως από το 1990 έως το 2014. Με έναν πρωτότυπο τρόπο οι παραστάσεις των έργων παρουσιάζονται αυτόνομα και η τελική κριτική αποτιμά τη μεταξύ τους σχέση. Η κριτική της θεατρολόγου Ουρανίας Αναγνώστου αναπτύσσεται γύρω από σύγχρονους προβληματισμούς που χαρακτηρίζουν τη θεματική των θεατρικών έργων. Ο τρόπος που ο σημερινός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, η σύγχρονη γυναικεία και ανδρική ταυτότητα, οι σχέσεις των δύο φύλων, οι εθνικές ταυτότητες και η λειτουργία του χρόνου και της μνήμης είναι οι κεντρικοί άξονες της κριτικής.

Η Κάπα Εκδοτική με το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκινά μια νέα σειρά κριτικής σκέψης και επιζητά να διευρύνει το διάλογο στα ζητούμενα της θεατρικής γραφής, να μιλήσει για μία σύγχρονη, εν ζωή, συγγραφέα, για μια δραματουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα παρόμοια εγχειρήματα.

Η Έλενα Πέγκα είναι βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για τα διηγήματά της (Βραβείο Ουράνη 2012) και το διήγημα της «Το Άβατον» εκπροσωπεί την Ελλάδα στη συλλογή «Best European Fiction 2016» (Dalkey Archive Press, U.S.). Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Ελληνικό Φεστιβάλ, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, στους Δελφούς και αλλού. Κείμενά της, θεατρικά και πεζά, έχουν μεταφραστεί στα ολλανδικά, σουηδικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά και έχουν παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη, στη Λισσαβόνα, στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Γαλλία. Επίσης, έγραψε το σενάριο για τη βραβευμένη ταινία του Λάκη Παπαστάθη Το μόνον της ζωής του ταξίδειον.

Το θέατρο της Έλενας Πέγκα
Ουρανία Αναγνώστου
Κάπα Εκδοτική
190 σελ.
ISBN 978-618-5191-35-1
Τιμή: €18,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.