fbpx
Ένας εχθρός του λαού Θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις Ερρίκος Ίψεν

Ένας εχθρός του λαού


Ένα έργο του 1882 που μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες. Υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον ένας άντρας μόνος συγκρούεται με τις αρχές και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Παλεύει με την παραπληροφόρηση και τις χαλκευμένες ειδήσεις. Έρχεται σε σύγκρουση με τους συμπολίτες του. Απειλείται ο ίδιος και η οικογένειά του. Συγκλονιστικό, άκρως πολιτικό και διαρκώς επίκαιρο.

ΣΤΟΚΜΑΝΝ: Η πλειοψηφία δεν μπορεί να ’χει ποτέ το δίκιο με το μέρος της. Ποτέ, τα’ ακούτε;! Είν’ ένα απ’ τα κοινωνικά ψεύδη που κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος πρέπει να τινάξει από πάνω του. Από τι αποτελείται σε μια χώρα η πλειονότητα των κατοίκων; Απ’ τους έξυπνους ή τους βλάκες; Νομίζω, συμφωνούμε πως βλάκες είν’ η μεγάλη μάζα στη γη. Όμως, διάολε, ποτέ και πουθενά δε γίνεται να κυβερνάν οι βλάκες τους έξυπνους!

ΣΤΟΚΜΑΝΝ: Στοίχημα πως απόψε θα ’ρθουν από δω όλοι οι μαντατοφόροι της Κόλασης! Θ' ακονίσω όμως την πέννα μου, θα την κάνω φονικό εργαλείο. Θα τηνε βουτήξω σε φαρμάκι –χολή σκέτη– και θα την καρφώσω ίσα στο κρανίο τους! (Ο Ίψεν, μέσω του γιατρού Στοκμανν, προκαλώντας το κοινό)

Ένας εχθρός του λαού
Θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις
Ερρίκος Ίψεν
Μετάφραση Θεοδόσης Α. Παπαδημητρόπουλος
Gutenberg
232 σελ.
ISBN 978-960-01-1746-2
Τιμή € 14,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.