fbpx
Από το Άγιον Όρος... Μιχάλης Βασιλόπουλος Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού

Από το Άγιον Όρος…


Ο Μιχάλης Βασιλόπουλος έχτισε» με το πιο ελαφρύ ξύλο στον κόσμο τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, τα οποία παρουσιάζει σε μια έκθεση που έχει ταξιδέψει ανά την Ελλάδα. Την έκθεση συνοδεύει ένα τρίγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) βιβλίο μπορεί κανείς να δει ολόκληρη την Αθωνική Πολιτεία με τα είκοσι ιστορικά μοναστήρια της, η οποία κατασκευάστηκε από μικρά κομμάτια ξύλου μπάλσα.

Οι δημιουργίες του Μιχάλη Bασιλόπουλου αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά, όπως σώζεται σήμερα. Οι μακέτες των είκοσι Μονών τοποθετημένες πάνω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής σπάνε το «άβατον» και προσφέρουν μια νοερή περιήγηση στα απρόσιτα για τον θηλυκό πληθυσμό μοναστήρια.

«Σε κάποια στιγμή της ζωής μου αποφάσισα ν’ ασχοληθώ και ν’ αφοσιωθώ, όχι στον Θεό, αλλά σε κατασκευές που λίγο ή πολύ σχετίζονται μαζί Του», γράφει ο καλλιτέχνης και προσθέτει: «Μιλώ για απεικονίσεις και μακέτες μοναστηριών, βυζαντινών εκκλησιών, μνημείων ιστορικών που ανακάλυψα ότι με συγκινούν. Με συγκινεί η αρχιτεκτονική ιστορία τους και βέβαια, σε συνέχεια, η αρχιτεκτονική τους τύχη».

Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία IANOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στην Αγιορείτικη Εστία (Εγνατίας 109, Θεσσαλονίκη).

Από το Άγιον Όρος...
Μιχάλης Βασιλόπουλος
Επιμέλεια έκδοσης Αλίκη Βασιλοπούλου
Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού
56 σελ.
Τιμή € 5,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.