fbpx
Τρία θεατρικά

Τρία θεατρικά


Στον τόμο Τρία θεατρικά συνυπάρχουν τα τρία τελευταία θεατρικά έργα του Γιάννη Σκαραγκά: Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα, Η εποχή του κυνηγιού και Στα πόδια. Σε τρεις διαφορετικές εποχές, από το 1896 μέχρι την ελληνική οικονομική κρίση των ημερών μας, οι ήρωες αυτών των έργων προσπαθούν να βρουν νόημα μέσα σε έναν κόσμο που, χωρίς το κομμάτι της μνήμης και της γενναιοδωρίας, μοιάζει ανίκανος να συγκρατήσει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του.

Το έργο Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα αναφέρεται στο πρόσωπο του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ. Είναι μια ιστορία για τις αναμνήσεις των ανθρώπων που μας αγάπησαν αφόρητα.

Η εποχή του κυνηγιού αναφέρεται στη σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα και τη βία της οικονομικής κρίσης, για τις ιστορίες που έχουμε ανάγκη να ξαναπούμε για να επινοήσουμε το καλό, να κατανοήσουμε την απώλειά του και να το αναπληρώσουμε.

Το έργο Στα πόδια είναι η ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να εμποδίσει μια γυναίκα να συναγωνιστεί άντρες αθλητές. Με αφορμή τη συμμετοχή της Σταματίας Ρεβίθη στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, το έργο αφηγείται τη φανταστική σχέση της μοναδικής γυναίκας μαραθωνοδρόμου με τον άνθρωπο που πασχίζει να τη σταματήσει.

Τρία θεατρικά
Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα / Η εποχή του κυνηγιού / Στα πόδια
Γιάννης Σκαραγκάς
Κριτική
264 σελ.
Τιμή € 11,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.