fbpx
Σιωπηρή ευωχία

Σιωπηρή ευωχία

«Αν δεν σφαλίσεις ορθάνοιχτα τα μάτια προς τα μέσα, τούτη η εικόνα δεν σου κάνει τη χάρη να φθογγήσει. Σιωπηρά να φθογγήσει μέσα απʼ το διάφανο φως που την τυλίγει όπως η αύρα λυρικού ποιήματος τυλίγει λύρα επτάχορδη. Ευωχικό τραπέζι στρωμένο άχρονα, γιʼ αυτό παντοτινό κι αξόδευτο στην επικράτεια του αρχετυπικού, όπου δε χωρά ίχνος προσποίησης.

Σιωπηρή ευωχία, εκκωφαντικά σιωπηρή. Όλα έχουν συντελεστεί και συντελούνται ακόμη. Το τραπέζι απείρως εκτατό, λευκό τραπεζομάντιλο, δεν έχει αρχή και τέλος, διατρέχει τόπους και καιρούς από Ανατολή σε Δύση, αν και το στίγμα του έκδηλα ελληνικό, γιατί ελληνικός ο παλλόμενος χρωστήρας που το ιστόρησε βήμα βήμα ως την ανοιχτή ολότητά του - απόσπασμα και ολοκλήρωμα μαζί». [...]
(από την εισαγωγή του Χρήστου Μπουλώτη)

Η συλλεκτική έκδοση Σιωπηρή ευωχία, βασισμένη στο ομότιτλο ζωγραφικό έργο της Φωτεινής Στεφανίδη τυπώθηκε σε 297 αριθμημένα υπογεγραμμένα αντίτυπα σε βαμβακερό χαρτί δύο χρωματισμών. Στην κουβερτούρα που σε ανάπτυξη έχει μήκος 96 εκ., αναπαράγεται ολόκληρο το έργο, πραγματικών διαστάσεων 1,50 x 10,60 μ., ενώ στο εσωτερικό του βιβλίου αναλύεται σε τμήματα και λεπτομέρειες.

Photini Stephanidi, Σιωπηρή ευωχία
Ζωγραφική
Φωτεινή Στεφανίδη
εισαγωγή: Χρήστος Μπουλώτης
Τρίγλωσση έκδοση (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά)
Στεφανίδη
32 σελ.
Τιμή €35,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.