fbpx
Και με τον ήχον των για μια στιγμή επιστρέφουν... Η ελληνική ποίηση στον εικοστό αιώνα: Επίτομη ανθολογία Ανθολόγηση-πρόλογος Δώρα Μέντη Εισαγωγικά σημειώματα Ευριπίδης Γαραντούδης Gutenberg

Και με τον ήχον των για μια στιγμή επιστρέφουν...


Η επίτομη και χρηστική αυτή ανθολογία επιχειρεί να συνθέσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής ποίησης στη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Διαρθρώνεται σε τέσσερα μέρη, έχει ιστορική διάταξη και συνοδεύεται από κατατοπιστικά εισαγωγικά δοκίμια: «Ποιητές των αρχών του 20ού αιώνα», «Μοντέρνοι και σύγχρονοι ποιητές» «Μεταπολεμικοί ποιητές» και «Ποιητές της μεταπολίτευσης». Αναδεικνύεται έτσι η συνύπαρξη της παραδοσιακής και της μοντέρνας ποίησης, των ελασσόνων και των μειζόνων ποιητών, των επικαιρικών και των καταξιωμένων έργων του κανόνα.

Η ανθολογία επανασυνδέει κυρίως τους παλαιότερους με ιδανικές φωνές, κι αγαπημένες, φωνές συντροφικές με τους συμβολισμούς, τα αισθήματα, τις ζωηρές εικόνες τους. Φιλοδοξεί να μεταφέρει τον ήχο τους στους μελλοντικούς αναγνώστες του 21ου αιώνα, σε εκείνους που θα ξεφυλλίσουν με τη γνώριμη βιασύνη τις σελίδες της, θα δουν τυχαία κάτι που θα τους αγγίξει και θα επανέλθουν για να ψάξουν πιο προσεκτικά, να βρουν τα αγαπημένα τους. Η ανθολογία, σαν μια δέσμη από τριαντάφυλλα, προσφέρεται τόσο στους ειδικούς όσο και στους ερασιτέχνες, με την ευχή να απολαύσουν την ανάγνωση, κρατώντας με πραγματική συγκίνηση στα χέρια τους δώρο ασημένιο ποίημα.

Και με τον ήχον των για μια στιγμή επιστρέφουν...
Η ελληνική ποίηση στον εικοστό αιώνα: Επίτομη ανθολογία
Ανθολόγηση-πρόλογος Δώρα Μέντη
Εισαγωγικά σημειώματα Ευριπίδης Γαραντούδης
Gutenberg
681 σελ.
ISBN 978-960-01-1701-1
Τιμή € 43,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.