Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣΤο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Καβάφη (2013) αλλά και της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη (1963) προχώρησε στην έκδοση του τόμου Η φωνή των ποιητών: Κωνσταντίνος Καβάφης – Γιώργος Σεφέρης, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Στον τόμο περιλαμβάνονται ποιήματα δύο μεγάλων Ελλήνων ποιητών του 20ού αιώνα, το ποιητικό έργο των οποίων διαμόρφωσε τη νεοελληνική ποίηση μετά το 1930. Η επιλογή των έργων έγινε κυρίως με γνώμονα την ιστορική και πολιτική τους διάσταση. Οι μεταφράσεις που χρησιμοποιούνται ανήκουν σε έγκριτους μεταφραστές, όπως οι Edmund Keeley και Philip Serrard (αγγλικά), Dominique Grandmont, Jacques Lacarrière και Égérie Mavraki (γαλλικά), Jörg Schäfer και Hans-Christian Günther (γερμανικά). Την επιστημονική επιμέλεια του έργου είχε ο Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ο οποίος έγραψε και την εκτενή εισαγωγή του τόμου.

Ο τόμος δεν πωλείται, αλλά προσφέρεται ως δώρο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που επισκέπτονται τη χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: