Το Κοράλλι – τεύχος 11
Το Κοράλλι – τεύχος 11

Το Κοράλλι – τεύχος 11

Τυπώθηκε και βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Στις σελίδες του ο αναγνώστης που επιμένει στην έντυπη γραφή και την καλή λογοτεχνία μπορεί να γνωρίσει μορφές του έργου σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών αλλά και εξαιρετικές μεταφράσεις κλασικών συγγραφέων. 

Αναλυτικότερα, στο νέο (11ο) τεύχος του περιοδικού: Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης μεταφράζει Άννα Αχμάτοβα, ο Συμεών Σταμπουλού Φρήντριχ Χαίλντερλιν, η Σοφία Μωραΐτη Φρανσουά ντε Κορνιέρ, ο Τάκης Παπαγγελόπουλος Χίλντα Ντουλίτλ, η Μαγδαληνή Θωμά Μαρί Άντερ. Δημοσιεύονται ακόμη νέα ποιήματα του Σωτήρη Σαράκη, της Ειρήνης Βακαλοπούλου, της Σταυρούλας Γάτσου και της Ιωάννας Μουσελιμίδου.

Στην ενότητα της αφήγησης δημοσιεύονται διηγήματα της Μαρίας Κουγιουμτζή, του Δημήτρη Οικονόμου, του Ηλία Κουτσούκου, της Αλεξάνδρας Μυλωνά και του Δημήτρη Τσινικόπουλου, καθώς και το θεατρικό μονόπρακτο του Ελευθέριου Καβαλιέρου «Ξέρξης Μυγοφόντης».

Στις σελίδες δοκιμίου γράφουν οι Αλέξανδρος Κοσματόπουλος για την προσωπικότητα του Σαύλου/Παύλου, ο Δήμος Μαρουδής για τις καταβολές της ελληνικής συλλογικής συνείδησης, η Ελένη Λαδιά για «Μια δύναμη έξω από τα Προσωκρατικά συστήματα», ο Φώτης Σχοινάς για τον Τ. Σ. Έλιοτ και τις κλασικές γλώσσες, ο Δημήτρης Μπαλτάς για τον Αντρέι Ταρκόφσκι και το σοβιετικό καθεστώς, η Μαρία Κόκορη για τα «Fleurs του Ρεμπώ και Άνθη του Ελύτη», η Άννα Αφεντουλίδου για το έργο του Νίκου Κατσαλίδα και ο Κώστας Χατζηαντωνίου για τη γλώσσα «ως μόνη στέγη της ουσίας μας», ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη του Τρ. Κωτόπουλου και της Αθ. Ρώσση για την αλληλογραφία Γ. Βαφόπουλου - Π. Χάρη.

Στις σελίδες κριτικής ο Θεοδόσης Πυλαρινός γράφει για την ποιητική συλλογή του Νίκου Μοσχοβάκου Απριλίου ξανθίσματα, ο Ζ. Κατσακός για το Παιγνίδι ανοιχτό του Δημήτρη Περοδασκαλάκη, ο Γιώργος Π. Παπαδάκης για τις Βεβαιότητες που λιγοστεύουν της Ελένης Ζαχαροπούλου, η Κατερίνα Κούσουλα για το μελέτημα της Α. Αφεντουλίδου Εικονογραφίες συνηχήσεων, σχετικά με τη σημασία της αναμνημόνευσης στην ποίηση του Γιώργου Χ. Θεοχάρη, η Χ. Σπανού για Το χειρόγραφο του Κυριάκου Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Μπούρας για Το πρωσικό μπλε της Φ. Βασιλοπούλου κι ο Χρ. Παπαγεωργίου για την Τραμπάλα του Χ. Α. Γκέζου.

Στη στήλη της Ιστορίας ολοκληρώνεται το δοκίμιο του Κώστα Αρκουδέα για «Το εξτρεμιστικό γονίδιο» και στη στήλη της φωτογραφίας το δοκίμιο της Χαρ. Τουρνά για «την ηθική της όρασης». Η Ελένη Λιντζαροπούλου ρίχνει «μια ματιά στη βυζαντινή τέχνη», ενώ το τεύχος κλείνει με μια φιλολογική παρέμβαση του Γιώργου Αράγη και την τακτική θεατρική στήλη της Κατερίνας Θεοδωράτου. 

Η εικαστική παρουσίαση του τεύχους αναφέρεται στον Νίκο Ζήβα, του οποίου δημοσιεύεται συνέντευξη στην Αννίτα Πατσουράκη.


001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: