fbpx
Φρέαρ – Τεύχος 15 (Ιούνιος 2016)

Φρέαρ – Τεύχος 15


Πλούσιο, όπως πάντα, το νέο τεύχος του περιοδικού Φρέαρ, ανοίγει μ’ ένα επίκαιρο κείμενο της Μυριάμ Ρεβώ ντ’ Αλλόν (μτφρ. Μιχάλης Πάγκαλος) που προβληματίζεται πάνω στην απογοήτευση του σύγχρονου ανθρώπου από το δημοκρατικό πολίτευμα. Σημαντική στιγμή του τεύχους το αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη με κείμενανέων φιλολόγων, καθώς και η πολυσέλιδη συνέντευξη του Ζαν-Λυκ Μαριόν στον Διονύση Σκλήρη για τη φαινομενολογία. Δύο ακόμα αποκλειστικές συνεντεύξεις περιλαμβάνει το τεύχος: η πρώτη, του Χιλιανού ποιητή Ερνάν Λαβίν Θέρδα στους συνεργάτες μας Μάριο Μελέντεθ και Χεράρντο Μιράντα, αναφέρεται σε δύο εμβληματικές μορφές της λατινοαμερικανικής ποίησης, τους Πάμπλο Νερούδα και Νικανόρ Πάρρα. Η δεύτερη, των Ντανί Μπουά και της Ελέν Μπουρί στους Άγγελο Μουζακίτη και Βάσια Τσακίρη, αναφέρεται στην σωματο-ψυχοπαιδαγωγική, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη μια καινοτόμου προσέγγισης του σώματος.

Ακόμα στο τεύχος δημοσιεύονται ανέκδοτα νεανικά κείμενα του σημαντικού Έλληνα στοχαστή Χρήστου Μαλεβίτση (1927-1997), διηγήματα των Βασίλη Τσιαμπούση,Μιχάλη Μακρόπουλου, Νώντα Τσίγκα, Θεόδωρου Ε. Παντούλα και Δημήτρη Χριστόπουλου· ποιήματα της Γιολάντας Πέγκλη, του Γιώργου Μπλάνα, της Λένας Παππά, του Κώστα Θ. Ριζάκη, του Κώστα Λιννού, της Άννας Γρίβα, της Χρύσας Ε. Αλεξοπούλου και τεσσάρων ποιητών της Αργεντινής (μτφρ. Γιώργου Κεντρωτή), ένα αυτοβιογραφικό κείμενο του Λάμπρου Σκουζάκη, δοκίμιο του Αντώνη Ζέρβα με αφορμή την Μελανθώ του Χρίστου Δάλκου κ.ά.

Στα κείμενα επικαιρότητας θα βρείτε σχόλια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Ισλάμ, τη μετανάστευση, τα σχολικά βιβλία, τα ήθη του facebook κ.ά., ενώ στην ενότητα των κριτικών επισκοπήσεων κείμενα για βιβλία, για την τέχνη, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική. Ο Γιώργος Ρόρρης γράφει για τον Παναγιώτη Τέτση και ο Μαριάνος Δ. Καράσης για τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο.

Φρέαρ – Τεύχος 15 (Ιούνιος 2016)
223 σελ.
Τιμή: €12,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.