ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην έναρξη εκμάθησης μιας άλλης γλώσσας πέρα από τη μητρική από την πρωτοσχολική ή ακόμη και την προσχολική ηλικία. Οι ερευνητές και ειδικοί που τάσσονται υπέρ της πρώιμης εκμάθησης γλωσσών εστιάζονται στα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τη γνωστική ανάπτυξη των μαθητών, την αφύπνιση της δια-πολυπολιτισμικής και δι-πολύγλωσσης συνείδησης, καθώς και τη διαμόρφωση θετικών στάσεων απέναντι σε άλλες γλώσσες και πολιτισμούς. Βασικό παράγοντα για την επιτυχή πρώιμη εκμάθηση αποτελούν οι «βέλτιστες συνθήκες» εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας μέσα από την υιοθέτηση διδακτικών προσεγγίσεων κατάλληλων για τους μαθητές μικρής ηλικίας. Το παιγνίδι έχει αναγνωριστεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο γλωσσικής εκμάθησης, καθώς μέσα σε ένα παιγνιώδες, αλληλοδραστικό κι ευχάριστο περιβάλλον, ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους και να εξασφαλίσει την αυθόρμητη συμμετοχή τους στη διαδικασία μάθησης.
Το διαθεματικό πρότζεκτ Παίζω και μαθαίνω την ξένη γλώσσα, το οποίο παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο, στηρίχθηκε στην αξιοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων (παιχνιδιών) με στόχο την πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με την ξένη γλώσσα σε ένα ευχάριστο, δημιουργικό, παιγνιώδες και διασκεδαστικό πλαίσιο, μέσα από την εφαρμογή του μοντέλου 6Ε: Ενεργοποίηση, Εξερεύνηση, Έκφραση, Επικοινωνία, Επίλυση προβλήματος, Ευχαρίστηση, το οποίο προτείνουμε.

Ξένη γλώσσα και παιχνίδι Κινητικές δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης στην προσχολική ηλικία Ελένη Α Γρίβα Κλειώ Σέμογλου Κυριακίδη Αφοί Ξένη γλώσσα και παιχνίδι
Κινητικές δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης στην προσχολική ηλικία
Ελένη Α. Γρίβα, Κλειώ Σέμογλου
Κυριακίδη Αφοί
352 σελ.
Τιμή € 28,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: