fbpx
2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε πει για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ότι ήταν ένας πόλεμος που δεν έπρεπε να γίνει. Τούτο το βιβλίο γράφτηκε με τη φιλοδοξία να βοηθήσει ώστε άλλος τέτοιος πόλεμος να μην... ξαναγίνει. Να μην επανέλθει η ανθρωπότητα σε ανάλογη κατάσταση παραφροσύνης.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η πιο εξωφρενική και συνάμα τραγική περιπέτεια του ανθρώπινου βίου. Ποτέ άλλοτε τόση ευφυΐα πολιτική, στρατιωτική και επιστημονική, τόση γενναιότητα και τόση ποσότητα έμψυχου και υλικού δυναμικού δεν χρησιμοποιήθηκαν για να «γραφτεί» αυτό το Έπος της Καταστροφής. «Το πάθος για συμφέρον έγινε συμφορά». Μια συμφορά που από ποικίλους δρόμους και με ποικίλους τρόπους προεκτείνεται έως τη δική μας εποχή. Για ν’ ανακοπεί η προέκταση αυτή δεν αρκεί η θραυσματική αλλά η πλήρης γνώση των γεγονότων. Γι’ αυτό δίνουμε τα γεγονότα ab ovo και ad finem. Απ' αρχής μέχρι τέλους και σε όλη την έκταση του πλανήτη. Στο βιβλίο όμως αυτό δεν πλεονάζει το γεγονός, πλεονάζει ο στοχασμός, η επισήμανση αιτίων, αφορμών και συνεπειών. Ο συγγραφέας, παιδί του μεγάλου εκείνου πολέμου, εξαίρει τον ηρωισμό αλλά δεν τον ιδεαλίζει. Με το βιβλίο τούτο, παρότι βιβλίο πολέμου, προβάλλει τον ηρωισμό της ειρήνης. Δεν προσφέρει ερεθίσματα ή προσχήματα για νέους πολέμους. (Από την έκδοση)

[Ο Α' τόμος αφορά στις καταστάσεις και τα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο μέχρι τη Μάχη της Ερήμου (1943). Ο Β' τόμος αφορά στη Μάχη της Ελλάδος.]

 

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος
Δύο τόμοι
Σαράντος Καργάκος
ΠεριΤεχνών
512 σελ. + 440 σελ.
ISBN: 978-960-8411-42-5 + ISBN 978-960-8411-44-9
Τιμή: €24,91 + €24,91
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.