Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Η αρχαία Ελλάδα «που δημιούργησε την Παιδεία, στην πιο υψηλή της έκφραση» και οι τρεις πυλώνες του δυτικού πολιτισμού μέσα από τους συμβολισμούς που κρύβει ένα από τα ομορφότερα γλυπτά του Μουσείου της Ακρόπολης. Το βιβλίο-δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ζεύγος Μακρόν και σε όλους όσοι αναζητούν μια «πνευματική πυξίδα» για μια «επιχείρηση πολιτισμικής αναβάθμισης».

«Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης»: το απόφθεγμα του André Malraux, στη μνημειώδη ομιλία του κατά τη διάρκεια της πρώτης φωταγώγησης της Ακρόπολης το 1958, φρόντισε να υπενθυμίσει στο ζεύγος Μακρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαρίζοντάς τους το νέο του βιβλίο, ένα δοκίμιο-ταξίδι «στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Το βιβλίο αυτό υπήρξε και η βάση για την ομιλία του κατά την έναρξη του Athens Democracy Forum.

Πρωταγωνίστρια του τρίγλωσσου βιβλίου η Σκεπτομένη Αθηνά ή Αθηνά της Στήλης του Μουσείου της Ακρόπολης, «ένα είδος συμβόλου της ρίζας του ευρωπαϊκού πολιτισμού», όπως τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το πανέμορφο γλυπτό γίνεται η ευκαιρία να αναλύσει και τους τρεις πυλώνες του Δυτικού κόσμου, την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και τη χριστιανική διδασκαλία.

«Στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε» γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος «τα σύμβολα είναι αναντικατάστατα, αφού μπορεί να εμπνεύσουν τον σύγχρονο Άνθρωπο προκειμένου να υπερασπισθεί τον προορισμό του, κατά την σισύφεια πορεία του προς το μέλλον».

 

Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Οι συμβολισμοί της «Σκεπτόμενης Αθηνάς»
Προκόπης Παυλόπουλος
Gutenberg
166 σελ.
ISBN 978-960-01-1895-7
Τιμή: €11,00
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμά σας

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: