fbpx
Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Η αρχαία Ελλάδα «που δημιούργησε την Παιδεία, στην πιο υψηλή της έκφραση» και οι τρεις πυλώνες του δυτικού πολιτισμού μέσα από τους συμβολισμούς που κρύβει ένα από τα ομορφότερα γλυπτά του Μουσείου της Ακρόπολης. Το βιβλίο-δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ζεύγος Μακρόν και σε όλους όσοι αναζητούν μια «πνευματική πυξίδα» για μια «επιχείρηση πολιτισμικής αναβάθμισης».

«Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης»: το απόφθεγμα του André Malraux, στη μνημειώδη ομιλία του κατά τη διάρκεια της πρώτης φωταγώγησης της Ακρόπολης το 1958, φρόντισε να υπενθυμίσει στο ζεύγος Μακρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαρίζοντάς τους το νέο του βιβλίο, ένα δοκίμιο-ταξίδι «στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Το βιβλίο αυτό υπήρξε και η βάση για την ομιλία του κατά την έναρξη του Athens Democracy Forum.

Πρωταγωνίστρια του τρίγλωσσου βιβλίου η Σκεπτομένη Αθηνά ή Αθηνά της Στήλης του Μουσείου της Ακρόπολης, «ένα είδος συμβόλου της ρίζας του ευρωπαϊκού πολιτισμού», όπως τονίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το πανέμορφο γλυπτό γίνεται η ευκαιρία να αναλύσει και τους τρεις πυλώνες του Δυτικού κόσμου, την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη και τη χριστιανική διδασκαλία.

«Στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε» γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος «τα σύμβολα είναι αναντικατάστατα, αφού μπορεί να εμπνεύσουν τον σύγχρονο Άνθρωπο προκειμένου να υπερασπισθεί τον προορισμό του, κατά την σισύφεια πορεία του προς το μέλλον».

 

Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Οι συμβολισμοί της «Σκεπτόμενης Αθηνάς»
Προκόπης Παυλόπουλος
Gutenberg
166 σελ.
ISBN 978-960-01-1895-7
Τιμή: €11,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Παιδική φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ανάδειξη της φωνής των παιδιών στον δημόσιο λόγο για την παιδική φτώχεια και η προοπτική συμπερίληψής της σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν νόημα για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.