fbpx
Ελληνική γλώσσα, πολιτισμός και ΜΜΕ

Ελληνική γλώσσα, πολιτισμός και ΜΜΕ


Ο τόμος αποτελεί γέννημα των δύο Θερινών Πανεπιστημίων «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, του Γραφείου Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Στο πρόγραμμα συμμετείχε επίσης η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Το βιβλίο, που εντάσσεται στη Γλωσσολογική Βιβλιοθήκη των εκδόσεων Gutenberg και σχεδιάστηκε καλλιτεχνικά από τον κ. Γιάννη Μαμάη, περιλαμβάνει κείμενα για τη διδασκαλία και τις χρήσεις της ελληνικής γλώσσας σε σύγχρονα (δια/πολυπολιτισμικά) περιβάλλοντα, ενώ στο δεύτερο μέρος του δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση της ελληνικής γλώσσας με την επικοινωνία, από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Στην έκδοση έχουν ενσωματωθεί άρθρα για την εξουσία, την οικονομική κρίση και τις απεικονίσεις τους στα σύγχρονα ΜΜΕ. Σε αυτή συμμετέχουν καθηγητές από Ελληνικά ΑΕΙ καθώς και από τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Rio De Janeiro.

Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ
Από την αρχαιοελληνική γραμματεία έως σήμερα
Συλλογικό
Επιμέλεια: Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη
Gutenberg
471 σελ.
ISBN: 978-960-01-1845-2
Τιμή: €25
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.