fbpx
Η πτώση και η ανάδυση της επιστήμης Peter Harrison Μετάφραση: Τάκης Κωνσταντίνος Ροπή

Η πτώση και η ανάδυση της επιστήμης


Ο Peter Harrison προσφέρει μία νέα αποτίμηση των θρησκευτικών θεμελίων της επιστημονικής γνώσης. Δείχνει πώς οι καινούργιες προσεγγίσεις της μελέτης της φύσης που εμφανίστηκαν τον δέκατο έκτο και τον δέκατο έβδομο αιώνα τροφοδοτήθηκαν άμεσα από τις θεολογικές συζητήσεις για την Πτώση του Ανθρώπου και το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν το μυαλό και οι αισθήσεις από το πρωταρχικό αυτό γεγονός.

Οι επιστημονικές μέθοδοι, σύμφωνα με την εκτίμησή του, επινοήθηκαν αρχικά ως τεχνικές αποκατάστασης της γνωσιολογικής ζημίας που επέφερε το προπατορικό αμάρτημα. Στη σύλληψή της, η μοντέρνα επιστήμη εννοιοποιήθηκε σαν μέσο ανάκτησης της γνώσης της φύσης που κάποτε διέθετε ο Αδάμ. Σε αντίθεση με τη διαδεδομένη άποψη που βλέπει την επιστήμη να εμφανίζεται μέσω της σύγκρουσής της με τη θρησκεία, ο Χάρισον ισχυρίζεται ότι οι θεολογικές συζητήσεις είχαν ζωτική σημασία στη διαμόρφωση της νέας επιστημονικής μεθόδου.

Η πτώση και η ανάδυση της επιστήμης
Peter Harrison
Μετάφραση: Τάκης Κωνσταντίνος
Ροπή
416 σελ.
ISBN 978-618-82009-9-9
Τιμή: €23,32
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.